fbpx

Депутати облради контролюватимуть конкурси на публічні посади. ВІДЕО

Суспільство 09:01, 16.11, 2017

У крісло держслужбовця без "договорняків"! Депутати обласної ради від фракції "ВОЛЯ" беруть під пильний контроль конкурси на публічні посади. В Івано-Франківському обласному департаменті охорони здоров'я відбувся відбір на два вакантних місця – головного хірурга та педіатра. Аби пересвідчитись у прозорості таких новопризначень, за конкурсом уважно стежить депутат Олег Атаманюк.

"В постмайданівській Україні, в новій країні, яку ми хочемо бачити, не можуть призначати і визначати окремі люди цілі напрямки і долі галузей. При цьому не маючи ані фаху, ані розуміння, яким чином все має відбуватись. І тому я сьогодні витратив свій час, щоб пересвідчитись в прозорості цього конкурсу", – розповідає депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" Олег Атаманюк.

На посаду головного обласного хірурга чотири претенденти. На вакантне місце головного спеціаліста з педіатрії – лише один. Усі вони досвідчені лікарі з різних куточків Прикарпаття. Під час конкурсу кожен з них спершу мав пройти тестування. Сорок питань за сорок хвилин. А далі – співбесіда.  

"Одне питання ставили усім кандидатам. Тільки одне. Ми вели відеозапис. Згідно із законодавством, він використовується для вирішення якихось, не дай Боже, спорів",  розповідає заступник директора департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА, голова комісії Віталій Федорів.

Після конкурсу претенденти на посади держслужбовців у галузі охорони здоров'я не приховують хвилювання та радо діляться пережитими екзаменами.

Професор кафедри хірургії післядипломної освіти ІФНМУ Василь Скрипко розповідає:

"Процедура є простою, вона – прозора, на мій погляд, і які б результати не були, потрібно погодитись з тим – і все".

Лікар-хірург Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Петро Соломчак додає:

"Посада державного службовця зобов'язує знати закони, і кожен з нас готувався до цього конкурсу. Нам довелося за короткий термін вивчити величезну законодавчу базу".

Депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" Олег Атаманюк каже, конкурс проходив спокійно.

"Ба більше, найближчим часом ми будемо виступати з пропозицією, щоб обрання фахівців галузей, які будуть визначати її ріст і розвиток, не проводились без громадськості та без депутатського корпусу",  говорить Атаманюк.

Тож Івано-Франківська область отримала нового головного спеціаліста з хірургії. Ним став Петро Соломчак. Головним педіатром – Лариса Підвербецька.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: