fbpx

Депутати облради просять державу врегулювати проблему автомобілів з іноземною реєстрацією

Суспільство 15:21, 30.06, 2017

Депутати обласної ради просять державне керівництво вжити заходів щодо законодавчого врегулювання питання ввезення, перебування на митній території України автомобілів з іноземною реєстрацією та їх розмитнення, а також передбачити пільги для учасників АТО в частині сплати зборів та інших платежів.

Відповідне звернення, ініційоване фракцією "ВОЛЯ", підтримали 48 депутатів сьогодні на сесії обласної ради.
 
Депутат облради від партії "ВОЛЯ" Ольга Федишина наголосила, що сьогодні іноземці, в тому числі громадяни країни-агресора Росії, можуть перебувати на своїх авто в Україні впродовж року, в той же час українці на автомобілях з іноземною реєстрацією можуть перебувати лише в режимі транзиту 5-10 діб. Крім того, у країні відбуваються переслідування водіїв таких авто.
"Згідно з відповідями митниці ДФС, головних управлінь Нацполіції в різних областях лише за 2 місяці 2017 року було вилучено 21 транспортний засіб з іноземною реєстрацією у громадян України, а, до прикладу, у Харківській області було складено 34 протоколи про різні порушення", – зазначила Федишина.
Депутат наголосила на необхідності на перехідний період на кілька років прийняти законопроект, який передбачатиме щорічну сплату у 200 євро за користування такими автомобілями, а в подальшому законодавчо встановити доступне розмитнення.
"Наші громадяни нічим не гірші від європейців і заслуговують на право користуватись якісними доступними автомобілями. Необхідно передбачити плату за такі авто  200 євро у рік, зараз українці ці кошти платять у бюджети інших країн, а могли б суттєво збільшувати наш, український",  зазначила Федишина.
Це звернення знайшло підтримку серед різних фракцій обласної ради. Депутат від "Свободи" Василь Попович наголосив, що українці повинні отримати можливість користуватись доступними автомобілями.
"Треба робити для людей, щоб людина мала можливість купити машину дешево. Ми живемо у такому світі, що не уявляєм себе без транспортного засобу, це вже не розкіш",  зазначив Попович.
 
"Комісія з питань законності рекомендувала підтримати це звернення, адже проблема справді важлива і актуальна",  додав голова фракції "Самопоміч" Тарас Виноградник.
Хоча в той же час депутат від БПП Андрій Левкович просив зняти з розгляду це питання.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: