fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Депутати облради розглянуть проект рішення про недопущення зменшення надходжень у місцеві бюджети від плати за землю через зміни до Податкового кодексу

Депутати облради розглянуть проект рішення про недопущення зменшення надходжень у місцеві бюджети від плати за землю через зміни до Податкового кодексу

Політика 20:23, 14.06, 2018

Бюджетна комісія облради одноголосно підтримала внесення на найближчу сесію, яка відбудеться 22 червня, проекту рішення про недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за земельні ділянки, якими користуються залізниці та гірничодобувні підприємства.

Відповідний проект рішення запропонували внести депутати облради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ". Доповідала з приводу проекту рішення депутат облради Марія Рудик.
 
У зверненні до Прем’єр-міністра України, голови ВР та нардепів від Прикарпаття йдеться, що прийняті в грудні 2017 року зміни до Податкового кодексу призвели до істотного зменшення надходжень від плати за землю до місцевих бюджетів. Зокрема, в результаті таких змін монополісти, такі як "Укрнафта" та "Укрзалізниця", сплачують в місцевий бюджет не 100% плати за землю, як це було раніше, а тільки 25%.  
 
Відтак зміни в законодавстві призвели до того, що громади недоотримали 75% земельного податку. А це негативно вплинуло на  виконання місцевих бюджетів та призвело до істотного скорочення видатків на вирішення нагальних для громади питань, зазначається у зверненні.
Рішення з цього приводу вже прийняли Битківська селищна рада, Пнівська та Пасічнянська сільські ради, Надвірнянська міська рада. 
 
Нагадаємо, 20 березня 2018 року народний депутат України, один із лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Юрій Дерев’янко зареєстрував законопроект №8169 "Про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю на земельні ділянки, які надані для залізниць у межах смуг відведення, надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин".
 
16 березня Юрій Дерев'янко звернувся із запитом до Кабміну, в якому просив не допустити зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за земельні ділянки, які надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин.
З проханням прискорити розгляд законопроекту народного депутата Юрія Дерев’янка №8169 щодо недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землі, які надані для залізниць та гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин, до парламентського комітету з питань податкової і митної політики звернулася й Асоціація міст України.
 
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: