fbpx

Депутати облради вимагають, аби суд над підозрюваними у зґвалтуванні неповнолітньої франківчанки був відкритим

Суспільство 12:23, 15.01, 2016

Депутати Івано-Франківської обласної ради сьогодні на сесії одностайно і без зауважень підтримали відповідний запит до СБУ і прокуратури в Івано-Франківській області.

Із запитом до керівництва ГУ СБУ та прокуратури області звернувся депутат, голова фракції ВО "Свобода" Василь Попович. У запиті він закликає відкрити судові засідання у справі за звинуваченням студентів-іноземців у зґвалтуванні неповнолітніх франківчанок. Облрада підтримала запит одноголосно.

Голова Асоціації правників України в області адвокат Володимир Костюк в коментарі для КУРСу назвав запит виключно популістичним. "В якому режимі проводити судові засідання – відкритому чи закритому – це компетенція виключно суду. В таких справах, як правило, суд обирає закритий режим, оскільки сторони  потерпілі і обвинувачені  мають право на захист особистої таємниці. Це ж долі людей: цим дівчаткам ще жити в цьому місті… Вони вже потерпіли від ґвалтівників, невже мають потерпіти ще й заради піару політиків-популістів?"  зазначив Володимир Костюк. 

Як повідомляв КУРС, учора в Івано-Франківському міському суді призначили запобіжний захід для двох обвинувачених у зґвалтуванні неповнолітніх франківчанок студентів Івано-Франківського національного медичного університету, громадян Йорданії 1993 р. н. Підозрюваних утримуватимуть під вартою протягом 2 місяців. 

Напередодні іноземцям було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) та ч. 1 ст. 155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) Кримінального кодексу України. 

За вказані кримінальні правопорушення передбачено кримінальну відповідальність у вигляді ув'язнення на строк від п’яти до п’ятнадцяти років. 

Нагадаємо, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-арабів звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок. До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно.  Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: