fbpx

Депутати облради вимагають справедливого розподілу оздоровчих путівок дітям пільгових категорій

Суспільство 10:30, 03.03, 2017

Необхідно сформувати чіткий перелік освітніх закладів, які отримають путівки для відпочинку і оздоровлення дітей, перелік тих пільгових категорій дітей, які можуть претендувати на них.

Таке доручення департаменту освіти надали члени комісії з питань гуманітарної політики вчора під час розгляду питання Про затвердження календарного плану заходів на 2017 р. обласної цільової програми з оздоровлення і відпочинку дітей на 2017-20 роки, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

На цю програму планують спрямувати 6 мільйонів 900 тисяч гривень, за які закупити путівки дітям пільгових категорій, в першу чергу дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування.

Члени комісії висловили обурення тим, що на комісію не було подано належної інформації про закупівлю та розподіл цих путівок.

"Ви кажете, що такі путівки отримають заклади освіти обласного підпорядкування, однак конкретного переліку закладів ми не маємо", – обурився Василь Гладій.

Депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Марія Рудик також відзначила, що немає чіткого переліку тих категорій дітей, які можуть претендувати на такі путівки. Окрім того, відзначила Рудик, необхідно підготувати статистку кількості дітей таких пільгових категорій у кожному районі. Депутат зауважила і те, що часто надходять скарги на неналежні умови в таборах, куди відправляють дітей на оздоровлення. Це питання також необхідно вирішити і сформувати тендерні вимоги, щоб участь у тендері брали лише ті виконавці робіт, які можуть забезпечити дітям належні умови проживання і харчування. 

"Коли розподіляються такі великі кошти, ми повинні бути впевненні, що вони використовуються раціонально, справедливо і ефективно, і всі діти, які потребують нашої допомоги, могли отримати путівку, оздоровитись та відпочити",  зазначила депутат.  

На комісії також розглянули питання Про затвердження календарного плану заходів на 2017 рік регіональної цільової Програми книговидання 2016-2020 роки.

Як повідомив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Володимир Джигіта, мова йде про загальну суму 1 млн 200 тисяч гривень, з них 600 тисяч гривень передбачається на закупівлю та випуск книг, 200 тисяч гривень на популяризацію української книги та формування електронної бібліотеки. 

"Нам не надали інформації про те, яким чином будуть розподілятись закуплені підручники, які бібліотеки отримають їх, у якій кількості книжки виділять на кожен район. Просимо надати нам цю інформацію",  наголосила Рудик.

Джигіта повідомив, що книги, які надрукують чи закуплять за кошти програми, визначатиме експертна рада. 15 лютого оголошено конкурс на відбір видань, він триватиме до 15 березня. За його підсумками визначать перелік книг, які випускатимуть у рамках програми.

В результаті члени комісії прийняли рішення доручити департаменту освіти та управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА підготувати на наступне засідання цю важливу інформацію. Також комісія рекомендувала підсумувати досвід закупівлі путівок на оздоровлення за минулі роки, проаналізувати підприємців, які перемагали у тендерах та надавали дітям послуги відпочинку і оздоровлення, щоб в подальшому путівки закуповували лише туди, де є відповідні санітарні норми і належне харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: