fbpx

Депутати від "ВОЛІ" побоюються, що президентська фракція в обласній раді використовує учасників АТО

Політика 13:56, 08.12, 2017

Фракція "ВОЛЯ" на засіданні 19 сесії обласної ради звернулася із заявою про засудження дій влади щодо блокування антикорупційної реформи та блокування діяльності Національного антикорупційного бюро.

Також у заяві йшлося про засудження переслідування опозиційних політиків, зокрема Михайла Саакашвілі та Єгора Соболєва, представників інших політичних партій, яких навіть позбавляють громадянства, аби просто не допустити до балотування на виборах в ОТГ. 

"Ця практика неприпустима, ми звернулися в нашій заяві з закликом нарешті прийняти закон "Про антикорупційні суди". Декілька тижнів тому ми зареєстрували проект рішення в обласній раді про звернення до президента, до ВР з тим, щоб закон про антикорупційні суди було схвалено", – каже депутат від фракції "Воля" Ольга Федишина.

Досі, каже депутатка, владна верхівка блокувала законопроект про антикорупційні суди, а депутатів, які ініціювали закон про імпічмент, а це позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, просто переслідують, проти нього ведуться сфальшовані кримінальні справи лише за те, що він є опозиціонером, і за те, що він ініціював такий законопроект.

"Однак думку громадських активістів нарешті почули і за кордоном. Антикорупційного суду вимагають і представництво ЄС в Україні, Міжнародний валютний фонд, США. Тож після цього і всі політичні сили почали виступати за це",  впевнена депутат. 

"Ми побачили, що і президент на своєму "твіттері" начебто тепер вже теж хоче створення антикорупційного суду. Це ніщо інше, як результат тиску Заходу", – каже Федишина. 

Крім того, на сесійному засіданні обласної ради представники міської асоціації АТО також звернулися з подібною заявою. Однак чомусь з подачі  президентської фракції. 

"Підтримуємо і поважаємо учасників АТО, але не хочемо, щоб їх використовували політики, у тому числі президентська фракція, у своїх інтересах",   підсумовує Ольга Федишина.

На правах реклами                                               

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: