fbpx

Депутати-свободівці з облради виступили проти відзначення громадської активістки Євгенії Бардяк

Політика 14:02, 23.09, 2016

Представлення до відзначення Премією Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму та місцевого самоврядування голови "Молодої Просвіти" Євгенії Бардяк ледь не закінчилося скандалом на сесії обласної ради.

Проти рішення Івано-Франківської обласної ради порушити клопотання перед Верховною Радою України про присудження премії голові Івано-Франківської обласної організації “Молода Просвіта” Євгенії Бардяк, яке пройшло погодження постійної депутатської «гуманітарної» комісії, виступили свободівці.

“Вважаю, що, наприклад, у нашого колеги Святослава Никоровича є більше право на цю відзнаку, аніж у цієї громадської діячки”, – звернувся до сесії Василь Попович.

Заступник голови облради Василь Гладій нагадав, що своїх кандидатів на відзначення подавали місцеві громадські організації. Подання надійшло лише від «Молодої Просвіти».

Керуючий справами облради, свободівець Василь Скрипничук запропонував премією парламентаризму нагородити “хлопців, які пройшли війну, поранених, а не якусь громадську діячку, яка в жодному районі, крім Рожнятівського і Івано-Франківська, не засвітилася…”

Керівник фракції “ВОЛЯ” в обласній раді Ольга Галабала нагадала, що Євгенія Бардяк – відомий блогер, об’їздила всі сім’ї Небесної Сотні на Івано-Франківщині, її нариси про загиблих героїв Революції Гідності вийшли в кількох місцевих виданнях. Тому “ВОЛЯ” підтримує представлення Євгенії Бардяк до нагородження.

КУРС писав, що шість текстів Євгенії Бардяк  без дозволу і без зазначення її авторства використала у книзі, яку готувало за кошти обласного бюджету, місцева філія видавництва “Книга пам’яті України“.  Скандал замнули “непомітним” вибаченням у газеті “Галичина”, засновником якої є обласна рада і ОДА.

Виступаючи перед обласними депутатами, Євгенія Бардяк повідомила, що організація “Молода Просвіта” працює з молоддю як міст, так і містечок та сіл Прикарпаття з 2008 року. Представники громадської організації працюють в кожному районі області.

Зокрема, в 2015 році голова обласної організації «Молода Просвіта», асистент кафедри внутрішньої медицини №2 Івано-Франківського національного медичного університету Євгенія Бардяк виграла президентський грант для реалізації проекту «Інтеграція молоді з вадами слуху та зору у середовище здорових однолітків шляхом проведення спільних культурно-масових та освітніх заходів».

ГО та особисто Євгенія Бардяк бере участь у проекті ОБСЄ із запису свідчень прикарпатців, які пребували у полоні терористів на Донбасі, для представлення фактів до міжнародного суду.

Після виступу 52 голосами “за” з 69 присутніх у залі депутати підтримали представлення Євгенії Бардяк до парламентської нагороди.

Нагадаємо, керуючий справами Івано-Франківської обласної ради, депутат облради від “Свободи” Василь Скрипничук під час фестивалю “Porto Franko Gogol Fest” у Франківську неадекватно відреагував на інсталяцію Юрія Бакая “Вапно” у холі ОДА та напав на журналістів ОДТРК “Карпати” й автора.

Після дебошу Скрипничук написав заяву голові облради Сичу про відпустку “з можливим подальшим звільненням”. 

Депутат обласної ради, член бюджетної комісії Василь Попович під час розгляду питання про співфінансування облради фестивалю “Porto Franko Gogol Fest” висловився, що фестиваль проводити недоречно, оскільки Микола Гоголь не має стосунку до Івано-Франківська. 

Пізніше організатори фестивалю подякували Поповичу за “піар”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: