fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Деревообробники та лісозаготівельники Богородчанщини просять не позбавляти їх лісопродукції для забезпечення своїх виробництв

Деревообробники та лісозаготівельники Богородчанщини просять не позбавляти їх лісопродукції для забезпечення своїх виробництв

Суспільство 13:57, 24.04, 2017

Лісогосподарські організації, що діють на Богородчанщині повинні першочергово укладати прямі договори з місцевими підприємцями, що здійснюють роботи з заготівлі та обробки деревини. Це сприятиме розвитку деревообробної та лісозаготівельної промисловості району та забезпечить суттєві надходження в місцеві бюджети.

Нещодавно таку позицію висловили підприємці Богородчанщини депутату обласної ради від партії «ВОЛЯ» Марії Рудик, повідомляє прес-служба партії.

Депутат повідомила, що на території Богородчанського району діє три лісогосподарські організації – резиденція «Синьогора», Солотвинське лісове господарство та агролісгосп, які для здійснення лісозаготівельної діяльності залучають приватних підприємців, однак переважно з інших районів. Хоча, на території сіл Богородчанського району є свої підприємці, які мають необхідні документи та дозволи на лісозаготівельні роботи, переоробку деревини, сплачують податки до місцевих бюджетів.

«У зв’язку з тим, що підприємці з інших районів вивозять деревину без переробки за межі району, місцеві підприємці не мають лісопродукції для забезпечення своїх виробництв. Від цього страждають і деревообробники, і лісозаготівельники, вони змушені звільняти працівників та припиняти підприємницьку діяльність» – йдеться у листі підприємців, направленому Марії Рудик.

Підприємці Богородчанського району звернулись до Рудик з проханням посприяти, аби лісозаготівельною роботою та продукцією забезпечували в першу чергу місцевих підприємців за прямими договорами, та надавали їм перевагу при проведенні тендерів і аукціонів.

«Я уже звернулась і до керівництва резиденції «Синьогора», і Солотвинського лісгоспу та агролісгоспу, щоб вони налагоджували співпрацю з підприємцями нашого району, які мають необхідні документи для проведення таких робіт. Це забезпечить суттєві наповнення у місцеві бюджети, сільські населені пункти та загалом район зможуть використовувати їх для власного розвитку. В селах є багато проблемних об’єктів, зокрема школи, дитсадки, лікарні тощо, які потребують добудови, реконструкції чи ремонту. Ми повинні бути зацікавлені в тому, щоб бюджети отримували більше коштів та громади могли вирішувати ці проблеми»- відзначила Рудик.

Нагадаємо, на необхідності укладення прямих договорів з підприємцями, що здійснюють глибинну переробку деревини також наголошувала очільниця фракції «ВОЛЯ» в облраді Ольга Галабала під час «лісової» сесії восени, та на засіданнях робочої групи Мінагрополітики з реформування підходів до управління лісовими ресурсами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: