fbpx

Дерев’янко: 50% жінок у владі створять нові можливості для України. ФОТО

Політика 14:52, 05.03, 2019

Проблеми екології, медицини, освіти, соціальної підтримки будуть ефективніше вирішуватись, якщо у владі буде 50% жінок. Вони мають величезний потенціал, аби створювати нові можливості для країни, а сучасний світ відкриває їм шлях до влади.

Про це заявив кандидат у Президенти України від партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко на зустрічі активісток громадського руху "Я можу" та активних жінок Вінниці.

"Так відбулось природньо, що у нашій партії "ВОЛЯ" з самого початку було багато жінок. І ми зрозуміли, що це дуже круто. У нас в команді ніколи не було відчуття, що чоловік "вище" жінки. За ККД жінки точно не поступаються чоловікам. Це створює для нашої команди нові можливості, і я хочу, щоб такі нові можливості були в країні загалом", – зазначив Дерев’янко.

Він навів приклад, як жінки з фракції "ВОЛЯ" в Івано-Франківській облраді, всупереч опору системи, змогли розкрити корупційні схеми в екологічній галузі.

"Вони не допустили, щоб скандальному екс-регіоналу Злочевському дали в користування ділянки надр на Прикарпатті, вони зробили величезну роботу. Хоча всі вони були без досвіду, але зараз вони своєю меншістю можуть впливати на рішення облради. Це дуже нормальна і правильна ситуація, коли жінки є у владі", – зазначив він.

Член Ради партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала зауважила, що на початку 90-х років можливості жінки кардинально змінились.

"Все змінилось з винаходом Інтернету, суть економічних відносин змінилась, коли раніше економічні блага створювала фізична сила (заводи тощо), то тепер ці блага створює креативний інтелект, здатність комунікувати. І саме жінка краще себе почуває у мережевих структурах, вона кращий комунікатор. Наше законодавство і спосіб життя у суспільстві не враховує, що є новий світ і можливості жінки в ньому зовсім інші", – сказала Галабала.

Жінки на зустрічі відзначили, що через 5-10 років діти з обмеженими можливостями стикнуться з великими проблемами, адже сьогодні їх закинули в інклюзію і ніякої допомоги немає, витягнути цих дітей можна, але цим ніхто не займається.

"За останні 15 років у нас всі показники на законодавчому рівні по екології погіршились, бо люди, які володіють заводами, замість того, щоб сплачувати штрафи, маючи фракції в Раді, підняли квоти на викиди. Люди просто травляться, це впливає на батьків, як наслідок це збільшує кількість вроджених вад у дітей. Люди, які мають вплив на формування правил, переживають лиш за те, щоб менше платити, більше контролювати і красти, тому на підтримку людей з обмеженими можливостями виділяють мізер", – заявив Юрій Дерев’янко.

"Зараз взагалі фінансування цих питань передають на рівень обласних рад, тому і дуже важливо, або жінки йшли у місцеві ради і саме такі питання відстоювали", – додала Ольга Галабала.

Учасниці зустрічі зауважили, що жінка мислить набагато ширше, вона одночасно може виконувати кілька речей. Жінки за своїми інтелектуальними і моральними якостями не поступаються чоловікам і повинні стояти на рівні, у політиці зокрема.

"Якби у владі було більше жінок, то справи були б набагато кращі, особливо щодо питань дітей, сім’ї. Ми боролись за Україну на мітингах, протестах, Майданах. Зараз ми хочемо боротись іншим напрямком, йти в політику. Чоловік і жінка мають досягати гармонії як в сім’ї, так і у владі", – зауважили жінки.

Вчителька музики Любов Токарчук зазначила, що діти – це найкраще, що є в кожного, але за них більшу відповідальність несуть жінки.

"Дивно, чому за найцінніше відповідальність несуть вони, а у владі їх так мало. Коли ми бачимо, що твориться в країні, ми зобов’язані сказати: "Я можу" – і йти щось робити", – наголосила вона.

Нагадаємо, для реалізації принципів демократії і гармонії партія "ВОЛЯ" прийняла рішення формувати свої виборчі списки до Парламенту та місцевих рад на 50% з жінок та домагатиметься прийняття закону про 50% квоти для жінок у списках всіх політичних партій. Для цього започаткували громадський рух "Я можу".

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: