fbpx

Дерев’янко: Акція під Верховною Радою – це не майдан, а шанс впровадити зміни мирним шляхом. ВІДЕО

Політика 14:05, 09.11, 2017

Акцію під Верховною Радою не можна називати майданом, адже вона є мирною акцією протесту з чіткими і зрозумілими вимогами. Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу ZIK.

Він нагадав, що акція, яка розпочалась під Верховною Радою 17 жовтня, об'єднала багато громадських організацій та політичних партій навколо трьох вимог: антикорупційний суд, нове виборче законодавство та зняття депутатської недоторканності.

"Треба подякувати кожному, хто там залишився, що їх не дискредитували, що ми домоглись, щоб не було ніяких силових протистоянь", – підкреслив Юрій Дерев'янко.

Він додав, що навіть відсутність поліції не спричинила ніяких провокацій та сутичок в наметовому містечку.

Дерев'янко переконаний, що вимоги, які висунули учасники акції, спрямовані на захист інтересів всіх українців. За його словами, саме ці обов'язки брали на себе учасники парламентської коаліції і Президент, однак досі їх не виконали.

"Тепер цим протестом ми нагадуємо шановному Президенту, що непогано було б виконати свої зобов'язання,  підкреслив  депутат.  Зараз це наш шанс. Це не майдан, я прошу не називати це майданом. Це мирна акція протесту. Це можливість поміняти правила гри, а не обличчя, що нам не вдалось на Революції Гідності".

Він також зазначив, що вважає, що до вимог мітингувальників має додатись четверта вимога  ухвалення закону про імпічмент Президента.

"Сьогодні мені особисто очевидно, що ми маємо мати четверту вимогу  закон про імпічмент Президента, для того, щоб ми не через майдани вирішували ситуацію, коли будь-хто з президентів вчиняє злочини",  наголосив політик.

Він обурився тим, що за останні три тижні, поки люди знаходяться під парламентом, стало відомо про факти кричущої корупції. 

"Стало відомо про факти кричущої корупції, в першу чергу самого Президента, які стосуються розкрадання грошей на армії через свої власні підприємства, де бенефіціарним власним є він зокрема. Ми бачимо нові офшорні скандали",  зазначив він.

Нагадаємо, акція протесту під парламентом триває з 17 жовтня. Впродовж трьох тижнів активісти РУХУ НОВИХ СИЛ залишались в наметовому містечку. Вони домоглись того, що законопроекти про зняття недоторканності відправили в Конституційний Суд, а також ухвалення в першому читанні нового закону про вибори за відкритими списками. Крім того, Юрій Дерев'янко зареєстрував законопроект про імпічмент президента, а у вівторок розпочав збір підписів народних депутатів під листом до спікера Верховної Ради Андрія Парубія з проханням якнайшвидше внести на розгляд парламенту цей законопроект.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: