fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Депутат Порошенка заблокував закон про кримінальну відповідальність за розкрадання в армії. ВІДЕО

Дерев’янко: Депутат Порошенка заблокував закон про кримінальну відповідальність за розкрадання в армії. ВІДЕО

Політика 20:13, 20.12, 2018

Народний депутат від БПП Іван Вінник майже три роки назад заблокував ухвалений закон 1793 про кримінальне покарання осіб, які постачають неякісні товари і послуги в українську армію.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "Наш".
"Народний депутат від БПП Іван Вінник, який розказував, що, можливо, буде введено новий воєнний стан, в 2016 році заблокував закон 1793, який дає можливість ввести кримінальну відповідальність за постачання українській армії і всім Збройним силам неякісних боєприпасів, техніки, робіт і послуг. Це був президентський закон",  нагадав Дерев’янко.
Він підкреслив, що депутати проголосували за те, щоб була кримінальна відповідальність для тих, хто краде на українській армії, для тих, хто купує, і тих, хто продає неякісні товари.
"Цей депутат від БПП вніс постанову, що, виявляється, було кнопкодавство. Але регламентний комітет каже, що він навіть не був присутній в залі, коли цей закон голосувався",  обурився політик.
Він заявив, що протягом тривалої агресії РФ і місяця воєнного стану цей закон ніхто не намагався розблокувати.
"Я звертаюсь публічно до Парубія, Порошенка – чому під час воєнного стану ми не розблоковуємо закон, який робить українську армію сильнішою? Чому далі на українській армії крадуть? Чому і воєнна, і антикорупційна прокуратура не може покарати чиновників, яких призначає пан Порошенко. А відповідь очевидна: тому що інший правоохоронний орган НАБУ порушив масу кримінальних справ по "Ленінській кузні", по швидких допомогах, які Порошенко продавав українській армії, по інших випадках, коли, виявляється, питання не тільки ціни, а питання якості і боєздатності української армії",  заявив Дерев’янко.

За його словами, перше, що потрібно було зробити під час воєнного стану, – це розблокувати цей закон.

"Завтра останній сесійний день ВРУ в цьому році. Також ми мали би ухвалити закон про резервну армію, щоб чоловіки від 18 до 55 років за місцем проживання раз на рік проходили навчання. Цього також немає, законопроект в парламенті висить уже 2 роки", – підсумував Дерев’янко.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: