fbpx

Дерев’янко: Довіра до НАБУ і САП різко впала, потрібно змінювати їх керівників! ВІДЕО

Політика 13:10, 25.04, 2019

Керівники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Артем Ситник і Назар Холодницький не справились зі своїми задачами та виявились нестійкими до тиску та адміністративних спокус.

Про це заявив лідер партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу UA:Перший.
"Ситник і Холодницьки–й звітували перед антикорупційним комітетом за всю свою титанічну роботу, я кажу це з посмішкою. Один титанічно блокував процеси, який інший мав розглядати. Інший титанічно боровся з цим, але не дуже успішно. Вони прийшли розказувати, що їм заважало", – прокоментував Дерев’янко звіт керівників цих органів.
Народний депутат переконаний, що якщо запитати в будь-якої людини на вулиці, як вони сьогодні ставляться до результатів роботи цих двох правоохоронних органів, то всі скажуть, що негативно.
"За останній рік їхньої діяльності в мене думка різко змінилась. Спочатку, коли ми їх створювали, було відчуття, що є бажання щось робити. Після того, коли Холодницький "ліг" повністю під Президента, ми розуміли, що права рука нічого не може робити, тому що ліва не дає нічого робити. Не може слідство працювати без прокуратури, без людей, які здійснюють процесуальне керівництво. Коли одна рука блокує слідство, а друга – це слідчі, вони не можуть ефективно працювати",  пояснив Дерев’янко.
Він зазначив, що довіра до НАБУ і САП різко почала падати.
"Ситник кілька разів піднімав це питання перед Президентом, воно нікуди не рухалось, нам стало зрозуміло, що паралізували обидві структури. І питання звільнення Холодницького, а потім питання по Укроборонпрому, коли ми побачили, що і в НАБУ, виявляється, все не так добре. Якісь справи порушують, потім їх приховують, потім їх гальмують",  сказав політик.
Він переконаний, що людей, які працюють в НАБУ і САП, потрібно змінювати.
"Хоча ідея правильна, ми маємо зберегти ці органи, але поміняти всіх людей, які не справляються з тими завданнями і виявились не такими стійкими до адміністративних спокус, до різних провладних вертикальних тисків на себе й інших речей",  заявив Дерев’янко.

Нагадаємо, 24 квітня керівники НАБУ і САП звітували про свою роботу на комітеті з питань запобігання і протидії корупції та відповіли на питання народних депутатів і громадськості.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: