fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Хабарі за оформлення інвалідності воякам АТО – це корупційна схема, поставлена на потік! ВІДЕО

Дерев’янко: Хабарі за оформлення інвалідності воякам АТО – це корупційна схема, поставлена на потік! ВІДЕО

Політика 11:36, 21.12, 2018

Комітет з питань запобігання і протидії корупції вимагає від Генпрокуратури і Нацполіції відзвітувати про розслідування кримінальної справи щодо факту корупції під час оформлення інвалідності учаснику АТО (ООС) Петру Олексюку, а також просить Міноборони та голову КМДА провести службову перевірку відповідних підрозділів та посадових осіб.

Відповідне рішення комітет ухвалив у середу, 19 грудня.

Військовослужбовець 90 батальйону 81 бригади Петро Олексюк, який отримав важке поранення, повідомив членам комітету, що лікар-експерт ЦВЛК МОУ майор Наумов вимагав у його батька 1,5 тисячі доларів за надання йому III групи інвалідності.

Олексюк та його батько звернулись до СБУ, і передача хабаря була зафіксована на аудіо і відео.

Пізніше під час обшуку в кабінеті в будинку Наумова знайшли більш як 130 тисяч доларів, а також 37 справ важко поранених військовослужбовців, до більшості з яких були прикріплені пакети з грошима від 700 до 4000 доларів.

В результаті була порушена кримінальна справа, яка розслідується Оболонським відділенням Нацполіції за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище (частина 5, стаття 27, частина 7 стаття 368 ККУ).

Під час засідання члени комітету підкреслили, що ситуація у сфері діяльності Військово-лікарської комісії поліклініки Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь", Центральної військово-лікарської комісії Міноборони та Медико-соціальної експертної комісії №1 м. Києва є критичною і корупція носить системний характер.

Народний депутат, один з лідерів РНС та кандидат в Президенти Юрій Дерев’янко вважає, що потрібно встановити не лише виконавців цих корупційних схем, але й тих, хто покриває ці схеми на найвищому рівні.

"Ситуація, яку ми зараз маємо, не робиться цими виконавцями, вона замовлена і кришується з самого верху. Тому я пропоную доповнити проект рішення комітету тим, що ми не тільки вимагаємо надати інформацію щодо цих виконавців, а вимагаємо встановити, хто цю схему створив, хто її "дахує" і прикриває. Це СБУ, це, можливо, Адміністрація Президента, це Міністерство оборони, це інші органи", – заявив Дерев’янко.

Він також запропонував редакційно доопрацювати звернення народного депутата Оксани Корчинської до комітету з цього питання.

Члени антикорупційного комітету підтримали правки Юрія Дерев’янка.

Нагадаємо, нардеп Оксана Корчинська звернулась до комітету з питань запобігання і протидії корупції з вимогою розглянути випадок корупції, який стався із військовослужбовцем Олексюком та домогтись притягнення винних до відповідальності.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: