fbpx

Дерев’янко: Коаліції не існує вже три роки, але тільки зараз Парубій це помітив. ВІДЕО

Політика 14:27, 21.05, 2019

Три роки тому спікер Парламенту Андрій Парубій заявив, що не має повноважень формувати нову коаліцію, а нещодавно оголосив про початок консультацій про формування нової коаліції.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "НАШ".

Дерев’янко нагадав, що ще в червні 2016 року він зробив офіційний запит Верховної Ради голові парламенту Андрію Парубію, в якому вказував, що на 19 травня 2016 року кількість депутатів в двох фракціях БПП і Народний фронт становить 223 депутати при необхідній кількості 226 для формування коаліції.

"На цей запит Парубій відповів, що немає частини закону про Регламент, яка регулює діяльність коаліції, і що він не може нічого зробити щодо формування нової коаліції. Але через три роки, нещодавно, він оголосив на всю країну, що коаліція, яка вже на той момент не існувала, припинила свою діяльність і що він оголошує початок консультацій по формуванню нової коаліції", – обурився нардеп.

Дерев’янко заявив, що три роки назад спікер посилався на Конституцію та підкреслював, що в нього немає юридичних підстав говорити про формування будь-якої нової коаліції, тому що нічим це не передбачено і в нього навіть таких повноважень немає. "А зараз у нього такі повноваження, виявляється, з’явились", – сказав депутат.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу Президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків. У своїй промові він заявив, що розпускає Верховну Раду.

Раніше Народний фронт заявив, що виходить з коаліції, а Парубій оголосив про початок консультацій з формування нової коаліції.

Коаліцію "Європейська Україна" створили 27 листопада 2014 року п'ять фракцій парламенту: "Блок Петра Порошенка", "Народний Фронт", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Батьківщина" та "Самопоміч".

У 2016 році "Батьківщина" та "Самопоміч" подали заяви про вихід із коаліції. Також заявила про вихід з коаліції і Радикальна партія.

Спікер Андрій Парубій неодноразово заявляв, що коаліція існує та має у складі понад 226 депутатів, проте на запити щодо її поіменного складу відповідей не надавав.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: