fbpx

Дерев'янко: Цього тижня є шанс ухвалити закони про імпічмент та антикорупційний суд

Політика 20:39, 17.12, 2017

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко буде вимагати у спікера Верховної Ради Андрія Парубія від імені учасників багатотисячного Маршу за імпічмент невідкладного розгляду законопроектів про імпічмент Президента та антикорупційний суд. Про це Юрій Дерев'янко заявив під час виступу перед учасникам Маршу за імпічмент у неділю, 17 грудня.

Депутат нагадав, що наступний тиждень – останній сесійний тиждень Верховної Ради до Нового року.

"Ми повинні бути мобілізовані, ми повинні бути готові до будь-яких активних дій. Саме наступного тижня є шанс проголосувати закон про антикорупційний суд, проголосувати закон про імпічмент. Це те, що ми вимагаємо",  підкреслив він.

Він запитав  у людей, що вийшли на мітинг, чи може він вимагати від Парубія, щоб він поставив ці два питання як невідкладні в порядок денний наступного тижня. "А також щоб клептократи і корупціонери лишили в спокої НАБУ й інші незалежні антикорупційні органи", – додав нардеп.

"Чи можемо ми їм сказати, що це була воля 20-тисячного, 50-тисячного Майдану, який сьогодні тут зібрався, щоб чітко сказати їм – досить красти. Вимагаємо виконувати вимоги людей", – запитав Дерев'янко.

Люди відповіли, скандуючи "Так!", "Так!".

За словами народного депутата, для влади найбільший жах – це бачити, як українці прокидаються, як українці все розуміють, як українці не здаються.

"Вони вирішили вести нас шляхом корупції, шляхом олігархату, шляхом бідності, шляхом залякування, узурпації влади і диктатури. Але українці ніколи не ставали на коліна. Українці уже двічі доводили, що ми є величезна європейська нація. Ми є гідні того, щоб стояти рівно, дивлячись вперед, мати гідну європейську Україну, мати шанс розвиватися тут, не їхати нікуди, будувати власну Україну на власній рідній землі", – заявив Юрій Дерев'янко.

Він додав, що сьогодні Україна опинилась на великому перехресті.

"Сьогодні той час, коли влада намагається нас дискредитувати, обливати брудом, намагається робити все, щоб нас не було багато на таких великих площах, будувати різні конструкції на майдані Незалежності, для того, щоб ми не могли поставити нормальну сцену, провокувати зіткнення для того, щоб показати, що ми не мирно збираємось, а хочемо щось розхитувати, фальшувати фейкові кримінальні справи проти лідерів опозиції, для того, щоб дискредитувати весь протестний мирний рух", – обурився народний депутат.

Він підкреслив, що цього разу люди вийшли не заради зміни облич, а заради зміни правил.

"Закон про імпічмент стосується будь-кого, хто буде обіймати найвищу посаду. Він, в тому числі, буде стосуватись і чинного Президента для того, щоб без крові, без революції і без потрясінь мати можливість контролювати владу, щоб мати можливість відправити в імпічмент, притягнути до кримінальної відповідальності найвищу посадову особу – Президента України, який, на превеликий жаль, після того, яку туди потрапляє, одразу стає олігархом, людиною, яка не поважає Конституцію, Закон і зневажає українців" , – заявив Дерев'янко.

Він додав, що це не легкий шлях – втриматись в рамках мирного протесту і перемогти.

"Але я впевнений і вірю в те, що наші діди і батьки, які пролили чимало крові за те, щоб ми мали незалежну Україну, сьогодні дивляться на нас з небес і молять Бога, щоб нам вистачило сили і духу перемогти цього разу", – підсумував один з лідерів РНС.

Нагадаємо, 17 грудня в Києві вчергове відбувся багатотисячний Марш за імпічмент. Учасники Маршу за імпічмент вимагають відкритої зустрічі з Головою Верховної Ради — Андрієм Парубієм та заявляють про формування штабів громадського контролю.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: