fbpx

Дерев'янко: Найкращий спосіб захисту для 112 і Newsone – це довести абсурдність усіх звинувачень. ВІДЕО

Політика 11:44, 08.10, 2018

Верховна Рада не вводила ніяких санкцій проти телеканалів "112-Україна" та Newsone, а лише направила інформацію про можливі порушення на перевірку до Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко в програмі "Пульс" на телеканалі "112-Україна". 

Дерев’янко підкреслив, що Верховна Рада і він особисто не голосував за санкції. 

"Я голосував за те, щоб інформація, яку я отримав письмово, юридично, щоб вона була перевірена відповідним компетентним органом – РНБО. Ця інформація стосується можливих злочинів, і її подали наші колеги народні депутати, половина з яких колишні журналісти. І ми рекомендували застосувати санкції в тому випадку, якщо ця інформація підтвердиться", – пояснив народний депутат. 

Він додав, що якщо він як громадянин України та народний депутат отримав інформацію про те, що відбуваються якісь порушення, він не є компетентним органом і не має механізму слідства, так само як і ВРУ. 

Він додав, що найкращий спосіб захисту – це довести абсурдність усіх звинувачень. 

"Ми повинні дати можливість провести це розслідування і контролювати, щоб це було відповідно до чинного законодавства", – підкреслив Дерев’янко. 

"Від жодної своєї політичної позиції, як народний депутат, який був проти Януковича ще з 2012 року, я не відмовляюся. Я був учасником двох революцій за те, щоб свобода слова була. Ні Янукович, ні Порошенко, ні Яценюк мене не купили і не зламали", – заявив політик. 

"Я буду захищати кожного журналіста, права якого незаконно порушили, в тому числі і канали. Я роблю цю роботу сьогодні, захищаючи людей, права яких порушили", – підсумував народний депутат. 

Нагадаємо, у четвер, 4 жовтня, Верховна Рада рекомендувала Радбезу перевірити можливі порушення компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOne, на тлі звинувачень ресурсів у прокремлівській пропаганді і в разі їх підтвердження запровадити санкції.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: