fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко назвав найважливіший закон, який Верховна Рада має ухвалити на початку нового політичного сезону. ВІДЕО

Дерев’янко назвав найважливіший закон, який Верховна Рада має ухвалити на початку нового політичного сезону. ВІДЕО

Політика 11:07, 29.08, 2018

Найголовнішим законом, який має ухвалити Верховна Рада в новому політичному сезоні, є зміна виборчих правил для наступних народних депутатів.

Таку думку висловив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу Newsone. 

"Основним є Виборчий кодекс. 6 вересня під Верховною Радою збираються всі політичні сили і громадські організації, які дійсно хочуть змінити виборчу систему", – сказав політик. 

Він нагадав, що сьогодні в країні діє мажоритарна система.

"Ми маємо фактично закони Януковича, де цей парламент, який ми критикували, ці нові обличчя зайшли по старих правилах. Коли олігархи, гроші, підкуп формують команду нових облич у Верховній Раді. Тому найголовніше – це змінити правила формування влади. Це якраз є Виборчий кодекс",  пояснив Дерев’янко. 

Він нагадав, що партія РУХ НОВИХ СИЛ чітко і послідовно виступає за це. 

"Ми цією боротьбою займались більше року, щоб ми мали відкриті партійні списки, щоб в нас не було мажоритарки, щоб була заборонена політична реклама під час виборчого процесу",  підкреслив нардеп. 

Дерев’янко вважає, що одразу буде видно, хто з політичних сил хоче справді змінити систему, щоб в країні було менше "гречк", а більше змагання ідей, а хто хотів би лишити стару систему. 

Дерев’янко також вважає, що до влади мають приходити нові обличчя. 

"Треба витіснити весь цей старий політичний клас з усіх позицій: з позиції президента України, з позицій депутатів Верховної Ради, з позицій всіх депутатів на місцях, мерів. Тому що це все елементи старої системи, яка довела країну до того стану, в якому ми зараз є",  підкреслив він. 

Нагадаємо, з 20 обласних організацій партії РУХ НОВИХ СИЛ, які провели свої конференції, 13 організацій рекомендували підтримати кандидатуру Юрія Дерев’янка на пост Президента України від РНС. 

На 6 вересня під Верховною Радою запланована акція, на якій від нардепів вимагатимуть ухвалити нове виборче законодаство. 
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: