fbpx

Дерев’янко назвав плюси і мінуси роботи НАБУ за три роки. ВІДЕО

Політика 14:44, 26.04, 2018

Перевагою роботи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) є той факт, що воно розслідує справи проти високопосадовців, в тому числі чинної влади, однак його робота гальмується, тому немає достатньої кількості судових вироків по цих справах.

Про це заявив один з лідерів партії РУХ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу ZIK. 

"Звісно, нас не задовольняє результативність з точки зору вироків суду за три роки діяльності НАБУ. Ми не маємо достатньої кількості вироків суду по тих фігурантах, кримінальними справами яких займається НАБУ", – заявив нардеп. 

Разом з тим, він підкреслив, що НАБУ розслідує справи не проти "середнячків", а проти конкретних високопосадовців, в тому числі від чинної влади. 

"Це великий прогрес. Вони займаються людьми, які крадуть, які займаються корупцією, знаходячись у владі", – заявив Дерев’янко. 

Депутат повідомив, що його розчарувала реакція директора НАБУ Артема Ситника на так звані "плівки Онищенка", в яких йдеться про корупцію президента. 

"Коли ми всі чуємо, як президент отримує хабарі, як закриваються кримінальні справи навіть не президентом, а генеральним прокурором Луценком. Про те, як президент отримує частку в компанії Злочевського, міністра часів Януковича. І Ситник говорить, що ця вся інформація не містить якоїсь конкретики, яка б йому давала можливість займатись розслідуванням цієї інформації чи перевіркою", – сказав Дерев’янко. 

Він додав, що НАБУ не повинно давати таких меседжів стосовно цих фактів суспільству. 

На переконання Дерев’янка, НАБУ набагато ефективніше б працювало, якби мало право на прослуховування та якби запрацював антикорупційний суд. 

Також, на думку Дерев’янка, роботу НАБУ гальмує НАЗК. 

"НАЗК дає свої висновки стосовно незаконного збагачення, стосовно конфлікту інтересів, різних невідповідностей у деклараціях, воно також сьогодні підконтрольне Адміністрації Президента, а це не сприяє тому, щоб НАБУ працювало ефективно", – підкреслив політик. 

Дерев’янко повідомив, що зареєстрував в парламенті законопроект №8291, яким пропонується призначення третього аудитора НАБУ не Верховною Радою, а Європейською комісією, а також створення комісії зовнішнього контролю НАБУ щорічно до 1 січня. 

Нагадаємо, у середу, 25 квітня, директор НАБУ Артем Ситник звітував за три роки своєї роботи. Зокрема, він повідомив, що у НАБУ за три роки назбиралося 200 кримінальних справ, а вироків немає, бо провадження гальмують у судах.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: