fbpx

Дерев’янко назвав справу проти себе абсурдом та обурився викликом до ГПУ через Twitter

Політика 22:56, 10.11, 2017

Кримінальна справа про нібито несплату податків, яка була відкрита проти одного з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народного депутата Юрія Дерев’янка через два дні після перетину кордону в Шегинях, різко активізувалась після реєстрації законопроекту про імпічмент.

Про це написав сам Юрій Дерев`янко у своєму Facebook.

Він відзначив, що справа проти нього була відкрита через день після перетину Михайлом Саакашвілі кордону – 12 вересня.

"Справа різко активізувалась після реєстрації мого законопроекту про імпічмент Президента", – підкреслив депутат.

Дерев'янко заявив, що йому стало відомо про те, що Президент Порошенко руками ГПУ та ДФС дав вказівку провести повторну перевірку за 18 років – з 1999 по 2017 роки з завданням, що він начебто не сплатив податки. 

"Це повний абсурд. Я щороку з 1999 року дисципліновано подаю податкові декларації, а з 2010 я подаю ще й антикорупційні декларації. Незаконну ухвалу про цю перевірку я оскаржив у суді. Справа перебуває у касації",  підкреслив парламентар.

Юрій Дерев'янко зауважив, що готовий до будь-якого спілкування з правоохоронними органами. "Мені нема чого приховувати. Але звертаю вашу увагу, що згідно з КПК вручення повістки або повідомлення про допит здійснюється прокурором або слідчим", – підкреслив депутат.

Він нагадав генеральному прокурору Луценку, що виклик до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду здійснюється шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою або вручення особисто.

"Тепер новий спосіб виклику до ГПУ – через особистий twitter прес-секретаря Юрія Луценка. Чи надав дозвіл прокурор чи слідчий на оприлюднення процесуальних документів прес-секретарю Луценка? Якщо ні, то це є грубим порушенням (ст. 387 ККУ – розголошення даних досудового розслідування), – заявив нардеп. – Я готовий прийти до ГПУ у понеділок одразу після Погоджувальної Ради, напередодні готовий публічно відповісти на всі питання журналістів".

Нагадаємо, у п'ятницю, 10 листопада, прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила у Twitter, що Генеральна прокуратура викликала на допит одного з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ нардепа Юрія Дерев'янка у справі, в якій він підозрюється у несплаті податків.

За її інформацією, депутата чекають 13 листопада о 13:00 в управлінні ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями. Генпрокуратура порушила надуману кримінальну справу щодо нібито несплати податків проти народного депутата, члена Ради партії РУХ НОВИХ СИЛ Юрія Дерев'янка через два дні після перетину ним кордону разом з Михайлом Саакашвілі.

Також стало відомо, що щодо нардепа слідчим суддею Печерського районного суду, в порушення норм Конституції України, КПК України, винесено ухвалу щодо призначення податкової перевірки за період з 1999 по 2017 рр.

Нардеп наголосив на тому, що добровільно з 1999 року подавав податкові декларації, сумлінно сплачував значні суми податків і завжди був відкритий до перевірок податкової інспекції, що підтверджується чисельними довідками податкової. 29 вересня Дерев'янко подав апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді О. Білоцерківця щодо позапланової перевірки дотримання ним податкового законодавства в рамках кримінальної справи, порушеної Генпрокуратурою на другий день після подій в Шегинях 10 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: