fbpx

Дерев’янко: Необхідно захистити виборчі права українців за кордоном!

Політика 13:03, 21.01, 2019

Один з лідерів партії "ВОЛЯ", народний депутат, кандидат у Президенти України Юрій Дерев'янко звернувся із запитом до міністра закордонних справ Павла Клімкіна, в якому просить надати інформацію для забезпечення захисту виборчих прав українців, які тимчасово проживають або працюють за кордоном.

Про це повідомила прес-служба політика. 
Дерев’янко зазначив, що Міністерство закордонних справ України відповідно до покладених на нього завдань, зокрема, веде консульський облік громадян України, які постійно проживають або тимчасово перебувають за кордоном, розробляє та затверджує відповідні правила.
Тому народний депутат просить міністра надати інформацію про кількість громадян України, прийнятих на консульський облік у закордонних дипломатичних установах України, на території консульського округу яких вони постійно проживають або планують тимчасово перебувати на законних підставах більше ніж три місяці, а саме: 
– громадян України, які постійно проживають за кордоном;
– громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном.
Також Дерев’янко просить міністра закордонних справ зазначити окремо щодо кожної вищевказаної категорії громадян України, які прийняті на консульський облік в закордонних дипломатичних установах України, на території консульського округу яких вони проживають, або планують тимчасово перебувати на законних підставах більше ніж три місяці, із зазначенням назви країни та кожної закордонної дипломатичної установи України станом на день отримання даного депутатського звернення.
Нагадаємо, 31 березня 2019 року в Україні відбудеться перший тур голосування за майбутнього президента. Офіційні результати першого туру повинні повідомити до 10 квітня. Якщо буде прийнято рішення про проведення другого туру, то він відбудеться 21 квітня.
Чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України повинні відбутись 27 жовтня 2019 року.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: