fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Необхідно залучити молодь до голосування на виборах та запровадити контроль над обраною владою

Дерев’янко: Необхідно залучити молодь до голосування на виборах та запровадити контроль над обраною владою

Політика 19:32, 05.04, 2018

Молодь в Україні часто не бачить необхідності ходити на вибори, тому майбутнє України обирають здебільшого люди поважного віку.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев`янко під час форуму "Нова країна" з переглядом фільму Михайла Саакашвілі "Україна, якій вдалося" в Житомирі. 

"Такий парадокс – наше майбутнє обирають люди, яким 60+. Молоді люди, яким 18-27 років, не вірять у вибори, не ходять на вибори і не розуміють важливості ходити на вибори. А більш літні люди, як правило, всі ходять на вибори", – констатував нардеп. 

Тому, за його словами, виходить так, що майбутнє України визначають люди, які мають поважний вік. 

Дерев'янко заявив, що чинна влада на чолі з Порошенком має багато планів, як сфальшувати наступні вибори, в тому числі "за гречку".

"Коли доводять людей до зубожіння, звісно, знаходиться частка людей, які навіть публічно кажуть, що вони продають свій голос", – обурився політик. 

Він навів дані соціологічного дослідження, згідно з якими 15,6% громадян України готові продати свій голос за гроші. "Це тільки ті, хто публічно сказав, що вони готові. Це величезний ризик фальшування і отримання такого волевиявлення, яким воно не є насправді", – підкреслив Дерев'янко. 

Він заявив, що потрібно запровадити механізм контролю за тими, кого обирають українці. 

"Ми завжди маємо ту владу, яку ми обираємо. Нам потрібно навчитися обрати і головне – запровадити механізм контролю за тими, кого ми обираємо", – заявив нардеп.

Дерев'янко повідомив, що РУХ НОВИХ СИЛ виступає за ухвалення нового закону про вибори – із забороною політичної телевізійної і бордової реклами і відкритими списками. 

"Інакше соціальні ліфти ніколи не будуть працювати", – додав він.

Нагадаємо, майже півроку тому, 7 листопада 2017 року, Верховна Рада прийняла за основу проект Виборчого кодексу, який передбачає пропорційну виборчу систему з відкритими списками на виборах народних депутатів України. РУХ НОВИХ СИЛ виступає за ухвалення цього закону в цілому з відповідними правками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: