fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко обґрунтував необхідність електронного голосування під час виступу в Дипломатичній раді України. ФОТО, ВІДЕО

Дерев’янко обґрунтував необхідність електронного голосування під час виступу в Дипломатичній раді України. ФОТО, ВІДЕО

Політика 14:55, 18.03, 2019

Кандидат у Президенти від партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко презентував свою програму у Міжнародній Дипломатичній раді України.

Про це повідомила прес-служба політика. 
Ключові пункти програми передбачають, зокрема: мораторій на перевірки бізнесу до проведення ліберальної податкової реформи, розмитнення авто за 10%, право на захист за допомогою вогнепальної зброї, 50% жінок  у владу, орієнтація на цифрову економіку та IT-сектор, переведення всіх державних реєстрів на систему блокчейн, повернення заробітчан, безкоштовний Інтернет по всій Україні, захист тварин та збереження довкілля.
 
Зокрема, Дерев’янко повідомив, що пропонує запровадити в Україні неоекономіку, провести ліберальну податкову реформу, знизивши рівень податкового навантаження з 43% до 30%.
"Для цього необхідно знизити ставки ПДВ з 20% до 15% та ПДФО – з 18% до 10%, замінити податок на прибуток – податком на виведений капітал та направити 5% із існуючих 22% ЄСВ на фінансування індивідуальних накопичувальних пенсій. При цьому загальна сума ЄСВ не може бути більше розміру середньої пенсії",  зазначив він.
Також кандидат у Президенти зазначив, що виступає за те, щоб українці мали можливість голосувати електронно.
"Я зареєстрував законопроект №10129, який передбачає можливість це зробити",  заявив Дерев’янко.
За його словами, ухвалення цього законопроекту дасть можливість усім українцям, які працюють за кордоном – в Європі, в США, інших країнах, але не в Російській Федерації, – здійснити своє волевиявлення.
Він також зауважив, що величезна кількість українців стали вимушеними переселенцями і також мають проблему з голосуванням. "Це також вирішило би проблему і дало б можливість цим людям зробити своє волевиявлення і дати свій голос за того чи іншого кандидата",  переконаний політик.

Дерев’янко зауважив, що велика кількість країн уже впровадили електронне голосування.

Олена з Міжнародної спеціальної антикорупційної колегії поцікавилась у Дерев’янка, що страшніше: загроза втручання країни-агресора у вибори через електронне голосування чи вже давно налагоджена система фальсифікацій в нашій країні?

"Як це не прикро звучить, але коли діюча влада нічого хорошого не може продемонструвати, вона все списує на те, що є агресор і йде війна, зокрема коли виникає питання порушення прав, свободи слова. Навіть коли мова йде про те, що батьки не хочуть вакцинувати дітей, бо переживають за наслідки, тим більше, що є багато неякісних вакцин, то МОЗ у відповідь на моє звернення каже, що ті, хто проти вакцинації, – це рука Кремля",  відповів політик.

"Я переконаний, що електронне голосування нам потрібне. У нас достатньо фахівців, і системи та інституції мають працювати на те, аби електронне голосування було захищене і надійне. В Естонії це чудово працює, вони проводили демократичні вибори, кілька тижнів тому 26% громадян проголосувало електронно на парламентських виборах",  заявив Дерев’янко.

Він додав, що, безумовно, потрібно забезпечувати необхідні технологічні рішення з кіберзахисту. "Ми говоримо про прогрес, про те, що проти цієї системи мають діяти новітні технології, інновації  те, перед чим безсилі ті люди, які сьогодні думають, що володіють Україною",  сказав нардеп.

Президент Міжнародної Дипломатичної ради в Україні Вікторія Ліснича поцікавилась, чи планує Дерев’янко на посту Президента України вносити зміни до чинної Конституції.

"Я вважаю, що, в першу чергу Президенту потрібно виконувати Конституцію. Має бути закон про імпічмент, я зареєстрував такий законопроект, але Рада другий рік боїться виносити його на розгляд. Ми маємо мати цивілізовану юридичну процедуру відсторонення будь-якого Президента з посади, якщо він порушує закон і Конституцію. Можливість відкликати депутатів  це зміни до 81 статті Конституції. Крім того, вважаю, що зараз є величезний дуалізм виконавчої влади, дублюються обов’язки Президента та Уряду. І враховуючи, що Конституція це дозволяє, кожен Президент зловживає цим. Має бути нормальна парламентська республіка на чолі з прем’єром та формальними повноваженнями Президента. Або це має бути республіка з Президентом, який керує Урядом і не дублює функції Уряду, як в США. Законодавча, виконавча та судова гілки мають бути окремо",  пояснив свою позицію Дерев’янко.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: