fbpx

Дерев’янко: Олігархи витрачають на вибори в Україні не менш як 500 мільйонів доларів. ВІДЕО

Політика 14:47, 01.11, 2017

Однією з найважливіших вимог учасників акції під Верховною Радою є ухвалення нового закону про вибори, який дозволить розірвати "зачароване коло" і привести до влади новий людей, не залежних від олігархів.

Про це заявив один з лідерів "РУХУ НОВИХ СИЛ" народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу Newsone.

"Суть наших вимог полягає в тому, щоб у нас вибори коштували не 500 мільйонів доларів, а приблизно 40-45 мільйонів євро, як це відбувається в Німеччині", – заявив депутат.

Він додав, що у більшості європейських країн діють відкриті партійні списки із забороною політичної телевізійної і бордової реклами.

"На виборах змагаються не грошима, а змагаються ідеями, переконаннями і особистостями", – підкреслив Дерев'янко.

За його словами, в Україні 500 мільйонів доларів на вибори спочатку фінансують олігархи. "Політична еліта вважає, що потрібно обманути людей, заплатити їм дрібні гроші, підкупити, а потім цих людей пограбувати, обібрати своєю політикою", – підкреслив депутат.

"А потім ми дивуємось, чому у нас тарифи дорожчають, інші речі дорожчають, чого в нас монополії ніяк не щезнуть і немає ніякої конкуренції", – констатував нардеп.

Він закликав розірвати це "зачароване коло". Дерев'янко підкреслив, що для цього необхідно ухвалити новий закон про вибори.

"Це одна з тих вимог, з якими ми знаходимось під Верховною Радою. Це і є тим першим кроком для того, щоб розірвати це коло", – вважає депутат.

Він підкреслив, що якщо заборонити політичну рекламу під час виборів, вибори стануть дешевшими в 10-20 разів і не потрібно буде змагатися з "грошовими мішками", хто більше коштів дасть на рекламу.

"Друга позиція – це відкриті партійні списки, які руйнують внутрішньополітичну корупцію. Коли буде неможливо принести гроші і потрапити у прохідну частину списку, а коли ваше місце у списку залежатиме від кількості голосів, якими вас підтримали виборці", – пояснив Дерев'янко.

"Третя теза цього закону – це відкриті взагалі партійні списки, коли партії беруть участь, а не мажоритарка, немає змагання через адмінресурс", – додав депутат.

Коментуючи вибори в ОТГ, які відбулись 29 жовтня, Дерев'янко повідомив, що перспективним кандидатам на посади сільських, селищних чи міських голів пропонували ставати членами БПП, щоб мати можливість перемогти.

"Мені це дуже нагадує епоху Януковича, коли він так само заганяв з-під палки всіх своїх потенційних кандидатів в партію", – зауважив представник РНС.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: