fbpx

Дерев'янко озвучив план швидкого "перезавантаження" країни

Суспільство 16:10, 13.12, 2017

До Верховної Ради потрібно провести 300 людей, які готові протягом максимум одного року здійснити конкретні реформи і не претендувати на подальшу роль в українській політиці.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в інтерв'ю "Аргументи і Факти" (Україна).
 

"Нам необхідне швидке "перезавантаження" країни. Для цього потрібно підготувати програму з 10-15 пунктів. Наприклад, прийняти закон про імпічмент, внести до Конституції норму про правила призначення незалежних членів комісій, таких як НКРЕКП, наприклад. А ще – заборонити чиновникам і нардепам володіти бізнесом, зняти недоторканність нардепів", – заявив депутат.

Він додав, що в парламент має прийти 300 депутатів, які готові змінити засадничі принципи, за якими надалі житимуть українці.

"Потрібно знайти 300 чесних людей, готових увійти в історію як реформатори України. Вони і пройдуть в парламент на півроку або рік, і будуть приймати закони за цими 15 пункта,м і закладуть тим самим фундамент для розвитку країни. Ось такий "проміжний" парламент потрібен", – розповів нардеп.

Дерев'янко заявив, що сам ще не вирішив, чи готовий він стати таким депутатом, але обіцяв обов'язково над цим подумати. Коментуючи можливу роль Михайла Саакашвілі в українській політиці, Дерев'янко зазначив, що сам лідер РНС заявив, що готовий очолити уряд.

"Про це він сам чітко висловився: може претендувати на крісло прем'єра після того, як до парламенту прийдуть нові політики, готові провести швидко необхідні реформи. Але зараз президенту Порошенку не потрібні дострокові вибори Верховної Ради", – зазначив Дерев'янко.

Він вважає, що проводити вибори у Верховну Раду за старими правилами недоцільно, адже в такому разі нічого не зміниться.

"Після Революції гідності Раду обрали за старими правилами, і в парламент прийшли ті, хто продовжив працювати за старими схемами. А відкриті партійні списки, як це передбачає Виборчий кодекс (законопроект №3112-1 прийнято в першому читанні 7 листопада. – Ред.), "уб'ють" політичну корупцію", – вважає народний депутат.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: