fbpx

Дерев’янко: Підприємці скаржаться на масові перевірки Держпраці

Політика 18:45, 19.10, 2018

Один з лідерів партії РУХ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до голови Державної служби з питань праці Романа Чернеги, в якому просить повідомити про результати перевірок у 2017-2018 роках.

Про це повідомила прес-служба нардепа. 
Дерев’янко повідомив, що до нього надходять численні звернення від фізичних осіб-підприємців та інших суб’єктів господарювання, що використовують найману працю, щодо законності та обґрунтованості проведення Держслужбою з питань праці масових перевірок з питань дотримання ними законодавства про працю протягом 2017-2018 років. 
“Зокрема, у зверненнях повідомляється, що відповідні перевірки активізувалися з вересня поточного року. Це пов’язано із прийняттям Кабінетом Міністрів розпорядження № 649-р від 5 вересня 2018 року “Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин в сфері зайнятості населення”,  вважає Дерев’янко. 
Тому Дерев’янко просить надати інформацію, яку кількість суб’єктів господарювання перевірило Держпраці у 2017 та 2018 роках, із вказівкою галузей економіки; скільки було виявлено порушень законодавства про працю; скільки суб’єктів господарювання було притягнуто до відповідальності та які штрафи були накладені. 

 

Також депутат просить повідомити, чи приймала Держслужба праці підзаконні нормативно-правові акти на підставі розпорядження Кабміну “Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин в сфері зайнятості населення”, які саме; які комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення, було проведено починаючи з 5 жовтня 2018 року по дату отримання цього депутатського запиту. 

 

Нагадаємо, 5 вересня 2018 Кабмін прийняв розпорядження № 649-р “Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”.

 

Згідно з ним, Державній службі з питань праці, Державній фіскальній службі, Пенсійному фонду, Національній поліції, іншим центральним органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування необхідно провести починаючи з 5 жовтня 2018 року комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення, та до 5 жовтня 2018 року провести інформаційно-роз’яснювальну кампанію про заплановані заходи та неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.

 

На правах реклами
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: