fbpx

Дерев’янко підписав лист до Порошенка з вимогою відзвітувати про можливі корупційні злочини. ДОКУМЕНТ

Політика 12:09, 04.10, 2018

Один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України народний депутат Юрій Дерев’янко та ще 39 народних депутатів підписали лист Президенту Петру Порошенку з закликом публічно підтвердити або спростувати інформацію про його зловживання.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Народні депутати звернулись до Порошенка з вимогою вийти на прес-конференцію або влаштувати відкриту зустріч із ними для надання публічних та документально обґрунтованих коментарів щодо численних фактів корупції та зловживання владою, які набули широкого розголосу в Україні.

"Сьогодні, через чотири роки після Революції Гідності, під час якої українці кров’ю вибороли право жити у незалежній, демократичній, європейській державі, Україна продовжує стрімке падіння у прірву корупції", – йдеться в листі.

Депутати зазначають, Адміністрація Президента фактично керує парламентом і урядом в ручному режимі та систематично втручається у діяльність незалежних судових органів.

"Ваше найближче оточення, пане Президенте, заробляє мільйонні статки на воєнних замовленнях, не припиняючи при цьому бізнес-стосунки з компаніями з Російської Федерації", – підкреслюють депутати.

Вони вимагають від Порошенка публічного роз’яснення всіх фактів, які були оприлюднені українськими та іноземними ЗМІ та мають ознаки злочину.

Зокрема, мова йде про:

– наявність у Порошенка незадекларованого майна, корпоративних прав та коштів в офшорних юрисдикціях і ухилення від оподаткування в Україні;

– володіння незадекларованим зерновим і крохмальним бізнесом у РФ;

– зловживання Президентом владою з метою виграшу тендерів на постачання української армії за завищеними цінами обладнання, виробленого підконтрольними йому підприємствами;

– схема формування ціни на електроенергію "Роттердам+";

– ремонт фрегата "Гетьман Сагайдачний" на "Заводі "Кузня на Рибальському";

– функціонування Липецької кондитерської фабрики в РФ і отримання Порошенком від неї прибутку;

– підкуп народних депутатів перед голосуваннями, зокрема з кадрових питань – при призначенні Юрія Луценка Генеральним прокурором, про отримання неправомірної вигоди за реєстрацію кандидатом у народні депутати Олександра Онищенка;

– встановлення Президентом контролю над Національним агентством з питань запобігання корупції, Державним бюро розслідувань, Генеральною прокуратурою україни, Національною комісією з регулювання сфери комунальних послуг, головами місцевих держадміністрацій та судами.

Нагадаємо, 14 травня 2018 року Юрій Дерев'янко розпочав збір підписів народних депутатів для початку парламентської процедури розслідування можливих злочинів Порошенка через процедуру імпічменту.

На правах реклами

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: