fbpx

Дерев’янко: Поки люди місяць протестують під парламентом, Президент послідовно узурповує владу. ВІДЕО

Політика 12:04, 17.11, 2017

Президент Петро Порошенко здійснює поступову і цілеспрямовану узурпацію влади, про що свідчать останні події, зокрема зміни до законів про державну службу та скандал із втручанням Адміністрації Президента в роботу НАЗК.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко на брифінгу в парламенті 16 листопада.

"Ми бачимо, що узурпація влади Президентом Порошенком здійснюється поступово, послідовно і дуже цілеспрямовано. За ці два сесійні тижні, замість того, щоб відкликати депутатський законопроект про антикорупційний суд та внести власний, він зміцнює свою вертикаль призначення керівників ОДА та РДА",  обурився нардеп.

Він вважає, що це здійснюється Президентом свідомо, щоб готуватись до чергових виборів, повністю ігноруючи всі позитивні кроки щодо реформи державної служби.

Дерев'янко закликав українців вийти на віче в неділю о 12.00 на площу Конституції під парламент, щоб обмінятись думками, які кроки здійснювати далі.

"Ми не маємо бути байдужими, коли триває корупція в армії, коли новостворені антикорупційні органи піддаються таким атакам, коли депутати від Блоку Петра Порошенка хочуть заговорити або нівелювати факти корупції. Ми маємо встати і сказати: досить!"  закликав народний депутат.

Дерев'янко підкреслив, що в п'ятницю, 17 листопада, буде рівно місяць з того часу, коли люди вийшли під Верховну Раду з дуже чіткими і зрозумілими вимогами: скасувати недоторканність, ухвалити новий закон про вибори, створити антикорупційний суд.

"Уже місяць минув, і щодо двох перших вимог маленькі кроки зроблені, але щожо інших вимог жодного руху не зроблено взагалі",  констатував політик.

Він обурився тим, що законопроект про антикорупційний суд 6011 чотири рази намагались відкликати, щоб Президент міг внести власний законопроект, однак голосів не вистачило.

"Це означає, що Президент не зацікавлений відкликати цей законопроект, тому що він не хоче вносити свій законопроект про антикорупційний суд, якого вимагають і наші західні партнери, і українське суспільство, в тому числі висновки Венеціанської комісії",  вважає Дерев'янко.

Він звернувся до спікера Парубія з проханням поставити на голосування в другій половині дня у четвер це питання знову і відкликати законопроект.

"За цей місяць, поки люди стоять під Верховною Радою, вони вимагають почути їх. Зате люди чують багато інформації, яка їх безпосередньо обурює. Стосовно того, що відкриваються нові офшорні скандали, так звані "райські офшори", де причетність пана Порошенка також стає очевидною. Про те, що "Ленінська кузня", виявляється, продає українській армії за втричі вищими цінами бронетехніку, де власником заводу є також пан Порошенко",  заявив депутат.

Він також обурився інформацією про втручання Адміністрації Президента в діяльність НАЗК.

"Ми вимагаємо припинити цю антикорупційну контрреволюцію, ми вимагаємо припинити втручання в незалежний орган НАЗК",  заявив він.

Він заявив, що влада має виконати четверту вимогу людей, які вийшли під парламент,  це ухвалення закону про імпічмент Президента.

Дерев'янко звернувся до Парубія із дорученням якнайшвидше винести його законопроект 7248 про імпічмент на розгляд профільного комітету і на голосування парламенту.

Нагадаємо, 17 листопада спливає місяць з тих пір, як люди вийшли до Верховної Ради на акцію з антикорупційними вимогами: антикорупційний суд, вибори без корупції, скасування недоторканності та ухвалення закону про імпічмент Президента.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: