fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Порошенко й одіозні депутати руками КСУ зруйнували всі зусилля по боротьбі з корупцією! ВІДЕО

Дерев’янко: Порошенко й одіозні депутати руками КСУ зруйнували всі зусилля по боротьбі з корупцією! ВІДЕО

Політика 15:22, 04.03, 2019

Скасування Конституційним Судом статті про незаконне збагачення є злочином, який повністю перекреслив усі зусилля по боротьбі з корупцією за останні роки в Україні.

Про це заявив кандидат в Президенти України від партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "Наш". 

"Те, що зробив Конституційний Суд,  це є злочин. Це перекреслило абсолютно всю надію на те, що боротьба з корупцією в Україні буде здійснюватися і що вона взагалі є",  заявив Дерев’янко. 

Він нагадав, що КСУ формується на третину Президентом України, на третину  Верховною Радою України і на третину – З’їздом суддів України. 

"Президент України, який усвідомлює, що це є злочин проти України, проти всіх тих намірів, які ми хотіли впровадити після Революції, тобто боротись з корупцією, мав би відкликати цих суддів Конституційного Суду і призначити нових. Верховна Рада мала би негайно зробити те саме. Але насправді цього не відбудеться, тому що це все було зроблено по круговій поруці між президентом та тими 57 депутатами, які подали конституційне подання",  підкреслив кандидат в Президенти. 

Він додав, що це 11 нардепів від БПП, 23  від Народного Фронту, 10  з Опоблоку, 3  з "Волі народу", 1  з Радикальної партії і 10  з групи "Відродження". 

"Більшість фігурантів кримінальних справ саме за незаконне збагачення подали Конституційне подання в КСУ, щоб скасувати цю статтю",  обурився Дерев’янко. Він додав, що серед цих людей генпрокурор Луценко, перший заступник голови СБУ Демчина, лідер Радикальної партії Ляшко, депутат від радикальної партії Дейдей та інші одіозні особистості. 

За його словами, більш як 65 кримінальних справ, які розслідувало НАБУ і зараз має намір спрямувати в суд, тепер будуть просто закриті. 

"Всі зусилля американців, європейців, щоб ця стаття з’явилась, будуть марні. Це означає кінець боротьбі з корупцію, що всі мільярди гривень, які були витрачені на всі антикорупційні органи,  це все абсолютно марно. Це повна індульгенція президента цим всім людям, щоб вони зараз працювали на те, щоб він себе міг переобрати. 

Це абсолютний вирок Президенту і тим людям, які формують владу. Це повний корупційний реванш, який відбувся в країні",  підсумував Дерев’янко. 

Нагадаємо, Конституційний Суд України 26 лютого визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, що передбачає притягнення особи до відповідальності за незаконне збагачення. 

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: