fbpx

Дерев'янко: Порошенко, наляканий перспективою втратити владу, хоче загнати в страх усіх українців. ВІДЕО

Політика 12:33, 30.11, 2018

Введення воєнного стану в 10 областях України звужує конституційні права українців та виглядає як афера Президента Порошенка, який боїться втратити владу.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі одного з українських телеканалів.

Він зазначив, що не голосував за впровадження воєнного стану.

"Вся процедура, яка була проведена в парламенті, і позиція президента, і навіть позиція Турчинова як секретаря РНБО, більше була схожа на велику аферу. Вона полягає в тому, що в 10 областях України фактично є суттєві ризики звуження прав людей. Незважаючи на те, що президент усно пообіцяв, що ці ризики не будуть впроваджуватись",  заявив Дерев’янко.

Він підкреслив, що згідно з воєнним станом обмежуються конституційні права на такі сфери: недоторканність житла; таємниця листування, телефонних розмов; заборона на втручання в приватне життя; свобода пересування і місця проживання; свобода слова і думки; вибори і референдум; право зборів і мітингів; право власності; право на підприємницьку діяльність; право на працю; право на страйк; право на освіту.

Дерев’янко підкреслив, що будь-які акції протесту також категорично заборонені.

"На п’ятому році панування Порошенка ми бачимо ситуацію, що людина, яка мала підтримку більш як 50% по всій країні, зараз скотилась до свого внутрішнього страху з антирейтингом 75% і рейтингом підтримки 5% до того, що взагалі може втратити владу і як наслідок – може втратити свої гроші і свободу",  заявив Юрій Дерев’янко.

Він нагадав, що в інтерв’ю "Українській правді" ще влітку генпрокурор Луценко говорив, що він піде з посади, якщо "гарячі голови" з оточення Порошенка будуть діяти неконституційно і намагатись врятувати владу Порошенка введенням воєнного стану.

"7 листопада тихо уряд прийняв постанову про порядок евакуації людей у випадку введення воєнного стану. Ми дуже швидко, незрозуміло, яким чином приймаємо бюджет",  розповів нардеп про перебіг подій.

За його словами, Порошенко, який прийшов в парламент, не захотів виступити перед депутатами і фактично втік.

"Він не хочу входити в цю комунікацію, тікає з парламенту, забирають його прапор. Він виходить в прямий ефір до українського народу і говорить, що він вирішив ввести на 30 днів воєнний стан. Хоча РНБО всю ніч обґрунтовувала, що треба ввести на 60 днів і на всій території Україні. Не пояснюючи причини в парламентсько-президентській країні і не переконуючи нас у цьому",  обурився Дерев’янко.

Він зазначив, що замість того, щоб засвідчити все юридично, Президент говорить громадянам України, що їхні права не будуть порушені. 

"Він гарантував мені особисто, що не буде красти, коли обрався в президенти, що не буде покривати бандитів, які були при Януковичу, а зараз себе комфортно почувають. Він обманув. Рівень довіри до президента дорівнює нулю",  констатував політик.

Він переконаний, що Порошенко мав обмежити не лише кількість областей, а чітно юридично зафіксували, в якій області які права будуть обмежені.

"Питання державної безпеки, оборони – це пріоритетні питання. А питання аферизму – те, що штовхає перелякану людину, він хоче в страх завантажити всіх українців. Тому що це відволікає всіх нас від питань, які є в країні",  підсумував Дерев’янко.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях: Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській, Вінницькій.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: