fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Потрібно гнати геть банду, яка підсадила українців на кредити МВФ, набиваючи власні кишені! ВІДЕО

Дерев’янко: Потрібно гнати геть банду, яка підсадила українців на кредити МВФ, набиваючи власні кишені! ВІДЕО

Політика 16:13, 20.12, 2018

Українська влада за 27 років незалежності створювала умови, щоб отримувати надприбутки у власні кишені, а тим часом Україна змушена витрачати 40% свого бюджету на погашення і обслуговування зовнішніх боргів.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "Наш".
"Коли ми говоримо про кредити МВФ, про запозичення, то ми не повинні розглядати це короткостроково, дивитись собі під ноги. На всі макроекономічні показники треба дивитись ширше і в більшому проміжку часу. Україна, яка не мала жодних зовнішніх боргів, за 27 років незалежності зараз заборгувала таку суму, що 40% свого бюджету витрачає, щоб погашати кредити і обслуговувати кредити", – заявив Дерев’янко.
Він підкреслив, що це свідчить про те, що економічна політика за 27 років в державі була абсолютно непрофесійна та неефективна.
"Ці кошти використовували не для того, щоб економка ставала сильнішою, а для того, щоб злодійським чином ці кошти перекочовували в кишені конкретних людей. Це олігархічні клани, їхні статки сьогодні переважають всі зовнішні борги України",  заявив нардеп.

"Цю банду треба гнати давно, яка весь цей час створювала умови, щоб ми як наркомани тішились тим, що нас не лякають, що в нас завтра буде курс долара 30, 40, 50, нам стало трошки краще і ми сказали "дякуємо",  сказав Дерев’янко.

Він вважає, що це системна робота зі знищення нашого суверенітету і нашої економічної міці.

Юрій Дерев’янко переконаний, що потрібно створити умови і змінити правила, які діють сьогодні, зокрема такими кроками:

1. Реальна демонополізація.

2. Реальна деолігархізація.

"Не можуть ті чи інші особи, які сьогодні контролюють і владу, і активи, і ЗМІ, впливати на життя кожного українця",  сказав нардеп.

3. Реальна зміна судової системи.

"Кожний суддя має піти у відставку, якщо двічі на рік Європейський суд з прав людини скасував його рішення",  заявив Дерев’янко.

4. Об’єктивні, справедливі, рівні податкові правила для всіх.

"Коли всі платять, і не 40% податкового тиску на економіку, а 30%, потім 25%. Тоді не буде контрабанди, з’являться можливості інвестувати в українську економіку",  сказав Дерев’янко.

Він додав, що якщо ці зміни будуть зроблені, потреби у зовнішніх кредитах для України не буде.

Зазначимо, ухвалена Радою директорів МВФ 18 грудня програма передбачає надання першого траншу негайно у розмірі 1,4 млрд доларів США та перегляд виконання програми для виділення наступних виплат кожні півроку.

У Міністерстві фінансів заявили, що перший транш повинен надійти в Україну до 25 грудня.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: