fbpx

Дерев’янко пояснив, чому не голосував за введення воєнного стану

Суспільство 13:05, 27.11, 2018

Введення воєнного стану в 10 областях України обмежує важливі Конституційні права українців та робить Президента Петра Порошенка одноосібним диктатором на цих територіях.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко в своєму Facebook.

Депутат зазначив, що не голосував за таке рішення парламенту, але не тому, що не вважає за потрібне захищати суверенність держави. "А тому, що Порошенко на ці 30 діб стає у 10 областях України одноосібним диктатором", – пояснив Дерев’янко.

Він підкреслив, що Порошенко черговий раз збрехав, доповідаючи депутатам, що права громадян будуть обмежуватись тільки у разі введення ворожих військ – у прийнятому законі це ніяк не відображено.

"Замість дорослої розмови з приводу реальних військових загроз країні, Порошенко, Турчинов, Муженко у ВРУ продемонстрували монологи, відсутність відповідей на питання депутатів та жодної спроби надати пояснення щодо свого плану заходів на період ВС. Для чого їм необхідно позбавлення прав громадян, Порошенко так і не пояснив", – зазначив Юрій Дерев’янко.

За його словами, згідно з нормами закону про воєнний стан обмежуються конституційні права на:

– недоторканність житла;

– таємниця листування, телефонних розмов;

– заборона на втручання в приватне життя;

– свобода пересування і місця проживання;

– свобода слова і думки;

– вибори і референдум;

– право зборів і мітингів;

– право власності;

– право на підприємницьку діяльність;

– право на працю;

– право на страйк;

– право на освіту.

"В умовах, коли не йде мова про вторгнення ворога, в умовах, коли влада повністю корумпована і злочинна, в умовах, коли президент явно намагається вхопитися за останній шанс всидіти у кріслі і не гребує для цього будь-якими можливостями, це неприйнятно. Але я повністю переконаний, що Петра Олексійовича це не врятує. Йому залишилося зовсім недовго, а потім буде суд, де він відповість за все. І за цей воєнний стан теж",  підсумував Дерев’янко.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила Указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях: Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській, Вінницькій.

Президент заявив, що воєнний стан запровадять з 9 години 28 листопада. Він триватиме до 27 грудня.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: