fbpx

Дерев'янко пояснив, чому проголосував "за" відставку Наливайченка

Суспільство 15:01, 18.06, 2015

Народні депутати від партії "ВОЛЯ" підтримали постанову про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України, оскільки вважають роботу СБУ незадовільною.

Про це заявив член Ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко.

"Ми проголосували за відставку Наливайченка", – сказав Дерев'янко. 

Він зазначив, що депутати партії "ВОЛЯ" глибоко поважають Наливайченка як політика, проте цим голосуванням вони давали оцінку роботі СБУ.

Депутат нагадав, що вчора на засіданні антикорупційного комітету був перший заступник голови СБУ Юрій Артюхов, який надав звіт про порушені кримінальні справи щодо оточення Януковича. 

"І знаєте, кого не було в цьому звіті? Фірташа, Бойка і Льовочкіна! – обурився нардеп. – Я йому задав конкретне питання, чому немає кримінальних справ щодо цих олігархів, чим це пояснюється? Він відповів, що там немає порушень закону",  додав Дерев'янко.

Читайте також: Соловей не голосував за відставку Наливайченка, бо "здавати своїх не можна ніколи".

Він переконаний, що це є публічним підтвердженням інсайдерської інформації про те, що в СБУ існує мораторій на кримінальні справи проти Льовочкіна, Фірташа, Бойка.

"Також за цей період СБУ не перетворилось на Службу безпеки, а далі залишається службою комерції та корупції",  вважає депутат. 

Дерев'янко зазначив, що жодних резонансних справ після Майдану не було передано до суду, тому всі правоохоронні органи повинні за це нести відповідальність.

"В період війни і нестабільності не може бути такого, що керівник СБУ знаходиться в конфлікті з Президентом. Це означає повний нонсенс і бардак",  також додав нардеп. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: