fbpx

Дерев’янко пояснив, чому Україна майже не зрушила в рейтингу сприйняття корупції

Політика 21:37, 22.02, 2018

130-те місце України у всесвітньому рейтингу "Індекс сприйняття корупції" свідчить про відсутність політичної волі подолати корупцію в країні попри гучні заяви представників влади.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу Newsone.

"Якщо немає політичної волі подолати корупцію, ми будемо тупцювати на місці ще довгий час, поки при владі будуть знаходитись люди, яких треба гнати геть", – вважає нардеп.

За його словами, однією з причин поганих результатів у боротьбі з корупцією є проблеми зі створенням антикорупційного суду.

"Ми могли спокійно минулого року створити антикорупційний суд, про який ми багато говоримо. Натомість ми побачили від Порошенка такий варіант суду, щоб тільки він міг його контролювати",  обурився Дерев'янко.

Він вважає, що, говорячи про наміри створити незалежний антикорупційний суд, президент обманює українців і міжнародну спільноту.

"Це відчайдушна брехня. Міжнародні наші партнери прямо говорять  навіщо ви даєте той варіант закону, який не влаштовує нікого, крім Президента",  зазначив депутат. 

Він переконаний, що головна мета створення антикорупційного суду  це його незалежність від президента. "Щоб ці судді не відпускали таких як Труханов, якого нещодавно відпустили з-під варти, не скасовували запобіжні заходи таким як Мартиненко, яким займалось НАБУ",  підкреслив Дерев'янко.

Він також зазначив, що Національному антикорупційному бюро заважали ефективно працювати. "У нас були всі шанси не заважати НАБУ, в тому числі генпрокурору Луценко, не ламати всі їхні справи",  додав нардеп.

Нагадаємо, Україна посіла 130-те місце зі 180 у рейтингу Transparency International "Індекс сприйняття корупції" (CPI) за 2017 рік, здобувши 30 балів зі 100 можливих. Це лише на 1 бал більше та на 1 позицію вище, ніж торік. Однак за результатами 2016 року Україна покращила свій показник аж на два бали, тож у 2017 темпи позитивних змін знизились. Це пов'язують серед іншого і з проблемами зі створенням антикорупційного суду.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: