fbpx

Дерев’янко пояснив, чому виступає проти 5% податку для ринку криптовалют. ВІДЕО

Політика 15:12, 03.10, 2018

Оподаткування учасників ринку криптовалют за ставкою 5% дасть інструмент державі і фіскальним органам втручатись в цей ринок та "кошмарити" будь-якого представника цієї галузі.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України народний депутат Юрій Дерев'янко під час круглого столу на тему "Імплементація Policy Paper в законодавство України".

Він виступив за те, щоб ринок криптовалют був легалізований та захищений та щоб вся діяльність, яка здійснюється величезною кількістю ентузіастів, відбувалась у правовому полі.

"Нам треба рухатись швидко. Але швидко не означає як-небудь. Це вивірено і так, як це відповідає ринку, щоб ринок розвивався після того, як впровадиться таке законодавство, краще, а не гальмувався через якісь перешкоди",  закликав Дерев’янко.

Юрій Дерев’янко виступив проти будь-яких податків для учасників цього ринку протягом 10 років.

"Щоб правоохоронні і державні органи не могли когось блокувати чи обмежувати. Будь-які податки, навіть якщо це буде 5%,  це 100% повноваження податкової "кошмарити" будь-якого суб’єкта оподаткування. Тому що стовідсотково знайдуться такі розумники, які скажуть, що заплатили мало, заплатили не повністю",  пояснив свою позицію Дерев’янко.

Він додав, що з точки зору бюджету податок в 5% ніякої суттєвої ролі не зіграє, тим більше, що сьогодні бюджет отримує 0%.

"Але інструмент, щоб лізти в цей бізнес, в них буде дуже хороший",  переконаний нардеп.

Нагадаємо, 27 вересня Юрій Дерев’янко зареєстрував законопроект №9083-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з віртуальними активами в Україні", який звільняє учасників ринку криптовалют від оподаткування до 31 грудня 2029 року та визначає криптовалюту як нематеріальний цифровий актив, що визначає одиниці цінності, безпосереднє право власності на які фіксується згідно із записами в розподіленому реєстрі транзакцій (блокчейні).

Законопроект Юрія Дерев'янка є альтернативним до законопроекту депутата від БПП Олексія Мушака № 9083 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з віртуальними активами в Україні".

Законопроектом Мушака пропонується встановити пільговий період на 5 років до 31 грудня 2024 року. Також законопроект № 9083 передбачає ставку податку на прибуток юридичних осіб та податок з доходів фізичних осіб – 5%.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: