fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко пояснив, скільки коштуватиме розмитнення авто на єврономерах, коли запрацює неоекономіка. ВІДЕО

Дерев’янко пояснив, скільки коштуватиме розмитнення авто на єврономерах, коли запрацює неоекономіка. ВІДЕО

Політика 13:38, 12.07, 2018

В системі неоекономіки купівля автомобіля за кордоном за готівку має оподатковуватись за ставкою 0%, а купівля з банківського рахунку – за ставкою 10%.

Про це в кулуарах парламенту заявив один з лідерів РНС, кандидат в президенти України народний депутат Юрій Дерев'янко.

"Не має значення, який автомобіль ви захочете розмитнити: на "євробляхах" чи просто автомобіль, який завозиться. Якщо автомобіль буде придбаний з банківського рахунку громадянина України і ці гроші підуть в якийсь закордонний банк,  то є один податок на вивід грошей з банківської системи  10%",  заявив політик. 

Тобто, якщо автомобіль коштуватиме 10 тисяч євро і людина сплачує за нього банківським переказом, то вона заплатить ще 1 тисячу євро, щоб цей автомобіль став розмитненим і був її власністю.

"Якщо ви придбали автомобіль за готівку, то ви цей автомобіль будете розмитнювати за ставкою 0%. Ніяких податків взагалі, ні ПДВ, ні акцизу, ні мита ви платити не будете",  підкреслив Дерев'янко.

Він подякував усім автомобілістам, які приїхали під Верховну Раду 11 липня на акцію протесту.

"Якщо ви не будете активними, то не буде ніяких шансів, що вас почують, побачать і що ця проблема буде вирішуватись. Уряд намагається закрутити гайки. Порошенко зацікавлений тільки в тому, щоб з його автомобільних підприємств купувались автомобілі. Це питання уже другий рік зав'язано в міцний вузол",  вважає політик.

За його словами, влада в особі голови комітету з питань податкової і митної політики Ніни Южаніної  пропонує підвищити відповідальність за користування автомобілями на єврономерах, а також розмитнювати їх за досить високими ставками.

"Це неприйнятно для більшості людей, з якими я поспілкувався під ВРУ, коли виходив до них",  підкреслив політик.

Нагадаємо, 11 липня українці, які їздять на автомобілях на єврореєстрації, провели акцію протесту в урядовому кварталі.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: