fbpx

Дерев’янко презентував ідеологію партії "ВОЛЯ" однодумцям на Прикарпатті. ВІДЕО

Політика 18:58, 24.01, 2017

Зберегти українську державу і націю у довгостроковій перспективі, щоб за 15 років Україна стала лідером у Центрально-Східній Європі з розвинутою високими стандартами життя, дотриманням прав і свобод громадян. Такою є мета ідеології партії "ВОЛЯ", яку під час Форуму людей ВОЛІ Прикарпаття презентував народний депутат Юрій Дерев’янко депутатам, активістам та запрошеним гостям.

"Об’єднавшись після Майдану, ми зрозуміли, що наші душі є спорідненими і у нас однакові цінності. Важливо, щоб ми не тільки відчували це інтуїтивно, але й мали документ, який це засвідчує. Понад рік команда "ВОЛІ" проводила зустрічі, обговорення на різних рівнях щодо основних цілей, ідей та орієнтирів партії, які сьогодні викладено в ідеології", – зазначив Юрій Дерев’янко, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

Ідеологія "ВОЛІ" ґрунтується на принципах:
1.  Права та свободи кожної людини є найвищою цінністю.
2.  Влада не є сакральною, держава бере мінімальну участь в соціальній та економічній діяльності індивіда, не втручається в моральність та особисте життя.
3.  Пріоритет стимулів над заборонами.
4.  Широке самоврядування і сильні громади є основою незалежної успішної України.
5.  Громадянський принцип формування нації – українцем є кожний, хто визнає незалежність України, шанує її культуру і мову, готовий брати участь у спільному проекті майбутнього.
6.  Національне держава є найоптимальнішою формую реалізації прав і свобод індивіда.
7.  Особисті права кожного громадянина можуть бути обмежені виключно необхідністю збереження нації та країни в довгостроковій перспективі.
8.  Вільне володіння зброєю – невід’ємне право громадянина.

Для реалізації цього, на думку волівців, в першу чергу потрібно завершити люстрацію, провести деолігархізацію та розслідування злочинів Майдану, відновити довіру до судової та правоохоронної систем, дати оцінку статкам політиків і чиновників.

"Також потрібно поміняти систему державного правління – держава має бути парламентською, застосовувати електроні референдуми, вибори до парламенту мають відбуватись без прохідного бар’єра", – зазначив нардеп.

В економічній сфері волівці вбачають перехід від сировинної економіки до високотехнологічної. Економічною основою мають стати низькі податки, простота реєстрації та ведення бізнесу, доступність до кредитів, в той час стратегічні оборонні підприємства та природні монополісти мають залишитись в державній власності.

"Ми повинні стимулювати внутрішнє виробництво, точками економічного зростання мають стати біоекономіка та переробне виробництво, високотехнологічне виробництво та ІТ-сектор, сільське господарство, літакобудування, військово-промисловий комплекс, розвиток туризму та інфраструктури, створення вільного ринку землі",  пояснив Юрій Дерев’янко.

У ідеології "ВОЛІ" має бути така держава, яка створить можливість інтелектуального, культурного розвитку особистості. Цьому сприятиме монетизація пільг, доступні кредити на житло, страхова медицина, пропаганда здорового способу життя, пакет безкоштовних медичних послуг.

"Вважаємо, що треба боротись не з наслідками, а з причинами. Причинами того, чому люди хворіють, є забруднена вода і повітря, постійний стрес. Держава ж має гарантувати, що продукти, які споживають громадяни, є безпечними, тому основні зусилля мають спрямовуватись на захист здоров’я людини",  відзначив Дерев’янко.

Для розвитку освіти, як передбачає ідеологія "ВОЛІ", на державному рівні має бути створена платформа – сайт з відеоуроками найкращих вчителів в кожному класі і з кожного предмета, школи мають отримати управлінську автономію, а університети стати максимально прикладними.

На думку волівців, Україна може стати потужною країною в галузі генерації електроенергії, при цьому загальна частка альтернативних видів енергії повинна зростати, а вуглеводнева енергетика (нафта, мазут, вугілля) зменшуватись.

"Велику увагу необхідно приділяти атомній енергетиці, до прикладу Канада та США готові інвестувати в її розвиток. Ми маємо величезний кадровий потенціал, сировину, а рівень технологій настільки пішов вперед, що дасть змогу якісно утилізовувати відходи",  зазначив Дерев’янко.

В ідеології "ВОЛІ" йдеться, що надра і корисні копалини повинні використовувати з урахуванням інтересів громад, а національна програма лісового господарства повинна поєднувати лісозбереження, лісовідновлювальні заходи і технології.
"ВОЛЯ" визнає Росію агресором і окупантом, що відповідальна за розв’язання війни.

"Нашою основною метою є відновлення українських кордонів і повернення окупованих територій. Поки цього не буде, треба припинити співпрацю з окупантом, адже Крим і Донбас – невід’ємні частини України",  наголосив нардеп.

Фундаментом безпеки країни є професійна армія, побудована на стандартах НАТО. У зовнішній політиці пріоритетним для "ВОЛІ" є членство в ЄС та створення Балто-Чорноморського союзу.

Нагадаємо, більш як сотня депутатів різних рівнів, активістів "ВОЛІ", а також запрошених гостей взяли участь у форумі людей ВОЛІ Прикарпаття "Один рік в місцевих радах", що відбувся в переддень Дня Соборності, 21 січня, інформує прес-служба партії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: