fbpx

Дерев'янко про гучне вбивство: Ноздровська боролась з системою, яка не змінилась за останні 4 роки. ВІДЕО

Політика 15:41, 03.01, 2018

Справу щодо гучного вбивство юристки Ірини Ноздровської можуть "зам'яти", враховуючи те, що в ній можуть бути замішані родичі представників судової системи. Таку думку висловив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу Newsone.

"Зазвичай якщо такі справи не розкриваються за 2-4 доби, то потім вони взагалі не розкриваються. Хотілось би, щоб ця справа була розкрита, але враховуючи, що там можуть бути родичі керівника суду і всіх інших посіпак, то я допускаю, що можуть зам'яти справу", – заявив Юрій Дерев'янко.

Він також підкреслив, що суспільний контроль може цьому завадити.

"Люди виходять на вулицю тому, що вони обурюються фактом того, що таке може ставатися. Вони обурюються бездіяльністю правоохоронної системи. Я би сказав, що вона не є правоохоронною сьогодні, а є каральною. І вона залишилась каральною, всупереч тому, що чотири роки назад ми виходили проти цієї системи на Революцію Гідності", – прокоментував нардеп.

Разом з тим, він вважає, що управління МВС та ГПУ – не те місце, куди потрібно виходити людям.

"Ні одні, ні інші не допоможуть і нічого не зроблять, тому що вони самі очолюють цю систему. Сьогодні і Луценко, і Порошенко за традиціями Януковича цю правоохоронну систему не тільки зберігають, а використовують тих людей, які свого часу були перевертнями не тільки в погонах, але й в суддівській системі", – переконаний один з лідерів РНС.

За його словами, таких людей використовують для того, щоб утримувати владу, щоб боротися з політичними опонентами, щоб "закривати рота" людям, які не хочуть з цим миритися.

"Зокрема, адвокат Ірина була з такої когорти людей. Ірина, сестра покійної 26-річної Світлани, боролась проти цієї системи на результат до кінця. Незважаючи на погрози, вона йшла далі", – вважає Дерев'янко.

Він підкреслив, що Ноздровська зверталась до правоохоронців із заявою про погрози собі, однак їй не було надано охорону.

"Вони ігнорують, вони сміються з цього, не реагують, фактично порушуючи закон. Зараз людину вбили, яку спочатку залякували. Хто конкретно з правоохоронців, які не виконали норму закону щодо забезпечення захисту свідка чи адвоката, буде покараний? Ніхто. Сьогодні їм вигідна така система, вони покривають одне одного. І цей ланцюжок тягнеться до Луценка, до Президента", – обурився народний депутат.

Він також висловив переконання, що  контроль ЗМІ та громадськості буде в тисячу разів ефективніший, ніж обіцянки правоохоронних органів. Коментуючи результати реформи правоохоронних органів, Дерев'янко зазначив, що ніякої реформи насправді не відбулось.

Він також зауважив, що хороші люди не хочуть йти працювати в гнилу систему.

"Ніяких суттєвих зрушень ми не бачимо в цій сфері. Жодне з гучних вбивств, які відбулись, не розслідувано до цього часу, на превеликий жаль. Навіть стрільба в Княжичах, де були вбиті поліцейські, також не була розслідувана. Вбивство Шеремета не було розслідувано, вбивство Бузини не було розслідувано, і багато інших резонансних злочинів", – підкреслив політик.

Нагадаємо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, яка кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с. Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: