fbpx

Дерев’янко про Марші 18 березня: Українці – не раби, їх не поставити на коліна

Політика 19:01, 16.03, 2018

У Києві та більшості міст обласного і районного значення по всій Україні 18 березня 2018 року відбудуться мирні Марші протесту за відставку президента Порошенка.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко на брифінгу в парламенті у четвер.

"Сьогодні президент Порошенко продовжує здійснювати політичний тиск і репресії проти представників РУХУ НОВИХ СИЛ і всіх активістів, які наважились говорити дуже чітко про корупцію, олігархат та клептократію", – заявив Дерев'янко.

За його словами, це в черговий раз підтвердив судовий процес над Давідом Сакварелідзе в Мостиському районному суді Львівської області.

"Саме туди нещодавно перевели з міста Рівного молоду суддю спеціально з метою виконання прямих вказівок з Банкової, що і як робити. Суддя проігнорувала всі аргументи стосовно того, щоб повернути обвинувальний акт проти Давіда Сакварелідзе прокуратурі, незважаючи на велику кількість спотвореної інформації в цьому акті", – обурився нардеп.

Він зазначив, що суд залишив в силі обвинувальний акт проти Сакварелідзе, проігнорувавши те, що йому навіть не була вручена підозра у цій справі. 

"Це при тому, що Давід Сакварелідзе не вчиняв жодних дій, коли мова йшла про перетин Михайлом Саакашвілі кордону у Шегинях, де були народні депутати, журналісти. Саме тоді по команді Порошенка були здійснені злочини з блокування поїзда в Перемишлі, з незаконного блокування пункту пропуску Шегині під приводом замінування, яке зникло з кримінального провадження стосовно Сакварелідзе", – нагадав Дерев'янко.

Депутат заявив, що Порошенко настільки наляканий тим, що відбувається на вулицях, що люди гуртуються і проводять мирні акції протесту, що готовий робити все, щоб залякати своїх політичних опонентів. "Одних – видворити з території України, інших – кинути у в'язницю. 7 років в'язниці зараз загрожує Давіду Сакварелідзе за те, що він не вчиняв жодного злочину", – підкреслив один з лідерів РНС.

Дерев'янко заявив, що 18 березня відбудуться мирні Марші протесту по всій Україні: в Києві, а також в містах Біла Церква, Вінниця, Дніпро, Краматорськ, Курахове, Житомир, Коростень, Бердичів, Ужгород, Запоріжжя, Бердянськ, Івано-Франківськ, Долина, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Миколаїв, Первомайськ, Одеса, Полтава, Миргород, Лубни, Рівне, Конотоп, Луцьк, Тернопіль, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

"Вся Україна виходить на мирний Марш протесту за те, щоб пан Порошенко добровільно пішов у відставку. За те, щоб у відставку пішли його посіпаки, які в незаконний спосіб поставили на коліна наших захисників, наших бійців, розганяючи незаконно наметове містечко під ВР. Вони щоденно намагаються поставити на коліна українців – економічно, морально", – підкреслив парламентар.

Він додав, що ні Порошенку, ні Луценку, ні Авакову не вдасться поставити на коліна ні наших патріотів, які борються за незалежність Україні, ні звичайних українців. 

"Ми не раби. Ми маємо вийти 18 березня на всі площі і довести, що ми достойні мати гідну владу, гідне майбутнє, і ми це обов'язково отримаємо", – підсумував Юрій Дерев'янко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: