fbpx

Дерев’янко продовжує стежити за справою Юрія Дожука, яку слухають уже 5 років. ВІДЕО

Суспільство 16:31, 24.04, 2018

В Коломийському суді продовжується слухання справи Юрія Дожука, якого обвинувачують у вбивстві. Ця історія має давність п’ять років. Хлопцеві інкримінують вбивство 59-річного мешканця Делятина.

Увесь цей час мати Юрія намагається довести, що її син не вбивця. Каже, як доказ має незалежні експертизи. Жінка вже пережила сотні судів. Та в результаті хлопець два роки відсидів у СІЗО. Згодом мати домоглася, аби сина таки випустили під заставу. 

"Я не можу порахувати і не можу сказати, скільки було судів. Я вже так намучилась, що вже трудно терпіти. Але надіюсь і вірю, що переможу. Якщо не в цьому суді, то в якомусь іншому", – розповідає мати підозрюваного Марія Дожук.

У Коломийському суді новий склад суддів. Сторона захисту просила суд розпочати з підготовчої частини.  Клопочуть адвокати підсудного й про повернення обвинувального акту, який зачитав прокурор. Мовляв, він не відповідає дійсності. Втім усі клопотання відхилили.

"Минулого разу, 25 січня, я подавав клопотання, що у разі заміни колегії суд має бути спочатку. Тобто з підготовчої частини. А що тут відбулось? Підготовчу частину відхилили. І незрозуміло, яким чином розглядається дане кримінальне провадження", – говорить адвокат Іван Марковський.

Кілька років поспіль ця справа перебуває під особистим контролем народного депутата Юрія Дерев’янка. 
"Змінився склад суду, і ця справа отримала додатковий шанс пройти з дотриманням закону. Об’єктивно і повно. І на сьогодні важливим є те, щоб людина, яка не вчиняла даний злочин, не була притягнута до відповідальності", – коментує справу помічник народного депутата Юрія Дерев’янка Ольга Ганиш. 

"Юрій Богданович мене постійно на Майдані підтримував. Бо ми ще відтоді розказували про свою проблему. І постійно, коли б не звернулися, допомагали і запити адвокатські готували. І далі буду просити, щоб не залишали. Бо до кого буду йти", – каже Марія Дожук.

Юристи народного депутата Юрія Дерев’янка в свою чергу обіцяють й надалі стежити за об’єктивністю розгляду цієї справи. 

 
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: