fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко пропонує ввести покарання поліцейських і прокурорів за бездіяльність в разі виявлення підкупу виборців

Дерев’янко пропонує ввести покарання поліцейських і прокурорів за бездіяльність в разі виявлення підкупу виборців

Політика 16:14, 12.04, 2018

Влада має можливість підкуповувати виборців, оскільки правоохоронці це покривають, а люди перебувають за межею бідності.

Про це заявив один з лідерів партії РУХ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу Newsone.

Він вважає, що новий виборчий закон не запровадить реальної боротьби з підкупом виборців.
Дерев'янко нагадав, що сьогодні діє стаття 160 Кримінального кодексу України, згідно з якою ті люди, які підкуповують або які беруть гроші, можуть бути покарані ув'язненням на 3 роки.

"Хто сидить 3 роки з тих людей, хто підкуповував або брав гроші? Наприклад Березенко від БПП, який підкуповував у всіх на очах?" – зазначив нардеп.

Він додав, що сьогодні інструментарій для того, щоб відкривати кримінальні провадження за фактом підкупу, абсолютно достатній.

"Але сьогодні правоохоронці прикривають провладних кандидатів для того, щоб вони цей підкуп здійснювали. Якраз МВС, в першу чергу, разом з прокуратурою мають фіксувати ці порушення", – переконаний політик.

Дерев'янко зазначив, що РУХ НОВИХ СИЛ буде голосувати на новий виборчий закон, оскільки виступає за зміну виборчих правил в країні.

На його переконання, необхідно запровадити наступні законодавчі зміни:

1.  Запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками, скасування мажоритарки. 
2.  Заборона політичної телевізійної і бордової реклами під час виборів.
3.  Внесення змін до Кримінального кодексу за бездіяльність у виявленні таких правопорушень, як підкуп виборців, і покарання саме поліцейських і прокурорів в разі цієї бездіяльності.

"Це буде набагато ефективніше. Ми чудово розуміємо, що сьогодні закон не виконується і влада буде використовувати і чинний закон, і той, який вона начебто хоче зробити більш складним чи жорстким, щоб не використовувати для своїх і, можливо, використовувати для будь-яких політичних опонентів",  переконаний Юрій Дерев'янко.

Нагадаємо, голова Комітету виборців України Олексій Кошель повідомив, що на Великдень 3 політичні партії і більш як 20 депутатів масово роздавали паски, що є технологією підкупу виборців.

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: