fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко просить ДФС та поліцію повідомити, скільки авто ввезли в Україну без розмитнення за останні 4 роки

Дерев’янко просить ДФС та поліцію повідомити, скільки авто ввезли в Україну без розмитнення за останні 4 роки

Політика 13:15, 10.12, 2018

Один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитами до в.о. голови Державної фіскальної служби Олександра Власова та голови Національної поліції Сергія Князева, яких просить повідомити про кількість автомобілів, які були ввезені в Україну та не розмитнені починаючи з 2015 року.

Про це повідомила прес-служба нардепа. 
Зокрема, Юрій Дерев’янко просить керівників ДФС та Нацполіції надати інформацію, яка загальна кількість легкових автомобілів, ввезених на митну територію України та які не було розмитнено у встановленому законодавством порядку окремо за 2015, 2016, 2017, 2018 роки. 
Депутат просить повідомити, скільки таких авто було за період з 01.01.2017 року по 25.11.2018 року на підставі Закону України "Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів"; а також за період з 25.11.2018 року, коли почали діяти нові закони про розмитнення авто. 
Юрій Дерев’янко просить деталізувати, яка загальна кількість легкових автомобілів, що були ввезені на митну територію України та поміщені в митні режими транзиту або тимчасового ввезення у вищевказаних періодах, та які не було розмитнено у встановленому законодавством порядку, згідно з класифікацією за робочим об’ємом циліндрів двигуна, окремо по кожній групі згідно з обсягом двигуна.
Також Дерев’янко вимагає інформацію про те, скільки серед цих автомобілів було нових, скільки тих, що використовувалися не більш як 5 років, а також тих, що використовувалися понад 5 років.  
Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроекти про розмитнення автомобілів в Україні № 8487 і № 8488. Перший закон встановлює ставки розмитнення автомобілів, зокрема на європейській реєстрації, а другий передбачає штрафи і конфіскацію автівок в разі нерозмитнення "євроблях". 
Юрій Дерев’янко зареєстрував законопроект №9352, який має призупинити дію чинних двох законів на 90 днів, щоб за цей час знайти компромісне рішення.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: