fbpx

Дерев’янко просить міністра екології повернути землі Карпатського заповідника громаді Яремчанщини

Політика 20:41, 07.09, 2018

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, в якому просить вилучити землі з території Карпатського національного заповідника з метою надання їх громадянам, які належать до територіальних громад Яремчанської міської ради, на виконання відповідного указу Президента України.

Про це інформує прес-служба політика.
Дерев’янко повідомив, що до нього надійшло звернення від представників територіальних громад селища Ворохта, села Татарів та інших населених пунктів Яремчанської міської ради Івано-Франківської області щодо зволікання органами державної влади у передачі їм земель Карпатського національного природного парку.
Депутат відзначив, що указом Президента України від 23.02.2010 року "Про розширення території Карпатського національного природного парку" було постановлено: розширити територію Карпатського національного природного парку.
"До території Карпатського національного природного парку погоджено в установленому порядку включення 1075,7976 гектара земель державної власності Державного підприємства "Делятинське лісове господарство", що вилучаються в установленому порядку та надаються національному природному парку в постійне користування, та одночасно виключення з території парку 1057,3338 гектара земель з метою подальшого їх надання громадянам, які належать до відповідних територіальних громад", – повідомив Дерев’янко.
Він додав, що на численні звернення представників територіальних громад Яремчанської міської ради Івано-Франківської області щодо необхідності якнайшвидшого виконання цього указу надіслав численні звернення в різні органи влади.
Однак на сьогоднішній день указ президента досі не виконаний, а нормативно-правові акти, які мали бути прийняті на його виконання уповноваженими на те органами державної влади, не прийняті.
"Внаслідок цього громадяни, які проживають в населених пунктах Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, позбавлені можливості отримати у власність земельні ділянки, якими вони користуються упродовж багатьох років, та не можуть оформити право власності на побудовані ними на цих земельних ділянках житлові будинки",  заявив Дерев’янко.

Тому депутат просить Семерака надати інформацію про стан виконання Указу Президента України № 215/2010 від 23.02.2010 року "Про розширення території Карпатського національного природного парку" та заходи, які було вжито Мінекології за 2017-2018 роки для його виконання.

Також Дерев'янко просить вжити заходів щодо якнайшвидшого вилучення з території Карпатського національного природного парку земельних ділянок та їх передачі громадянам та відповідним територіальним громадам Яремчанської міської ради Івано-Франківської області на виконання відповідного указу Президента.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: