fbpx

Дерев’янко просить уряд профінансувати з держбюджету 2018 року будівництво басейну у Надвірній

Політика 22:37, 22.12, 2017

Один з лідерів "РУХУ НОВИХ СИЛ" народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабінету міністрів, в якому просить виділити кошти на будівництво спортивного плавального басейну у місті Надвірна Івано-Франківської області за рахунок субвенції з державного бюджету.

Один  з лідерів "РУХУ НОВИХ СИЛ" народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся із запитом до Кабінету міністрів, в якому просить виділити кошти на будівництво спортивного плавального басейну у місті Надвірна Івано-Франківської області за рахунок субвенції з державного бюджету.
 

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Депутат зазначив, що Надвірнянський район є одним з найбільших районів Івано-Франківської області.

"У ньому проживає 115 545 осіб, з яких 17 187 осіб – діти шкільного віку, які потребують забезпечення нормальних умов для їхнього фізичного розвитку, занять спортом та здорового способу життя. Однак для задоволення цих потреб на території району відсутня належна спортивна інфраструктура. Це єдиний район в області, в якому немає спортивного плавального басейну", – повідомив Дерев'янко.

Він нагадав, що вже зроблено певні кроки для розв'язання цієї проблеми. Зокрема, у 2010 році розроблено проектно-кошторисну документацію з реконструкції Надвірнянської дитячо-юнацької спортивної школи.

Планом реконструкції передбачено будівництво єдиного спортивного комплексу зі спортивним залом та 25-метровим плавальним басейном на 6 доріжок з запланованою потужністю відвідування 48 дітей на годину.

"У попередні роки було профінансовано лише 450 тис. грн. Реалізація зазначеного проекту була припинена на етапі спорудження фундаменту спортивного залу, облаштування металевого каркасу", – повідомив Дерев'янко.

За його інформацією, було здійснено всі підготовчі роботи, необхідні для продовження будівництва цього об'єкта.

"Однак, оскільки кошторисна вартість будівництва зазначеного вище спортивного плавального басейну становить 24 687,556 тис. грн, для продовження та завершення будівництва цього об'єкта необхідним є виділення коштів саме з державного бюджету України, адже з місцевих бюджетів виділити такі кошти не є можливим через недостатність відповідних надходжень до цих бюджетів", – вважає депутат.

Він вкотре наголосив, що басейн є об'єктом соціального значення, відповідає інтересам жителів району.

"Його реконструкція та будівництво не лише врятує життя багатьох дітей, які через відсутність басейну не вміють плавати та щороку гинуть у водоймах району, але й забезпечить їх належними умовами для розвитку їх здібностей, покращення здоров'я, створення основи для отримання високих спортивних результатів, проведення змагань, залучення широкого кола мешканців району до здорового способу життя та дасть потужний поштовх для подальшого розвитку регіону у спортивній сфері", – переконаний Дерев'янко.

Тому він просить уряд виділити кошти з Державного бюджету-2018 на фінансування будівництва спортивного плавального басейну в складі реконструкції Надвірнянської ДЮСШ за адресою: вул. Міцкевича, 3а, місто Надвірна, Івано-Франківська область, у тому числі, за рахунок субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. 

Нагадаємо, Юрій Дерев'янко подав свої пропозиції до законопроекту № 7000 про Держбюджет на 2018 рік, якими пропонує профінансувати ключові соціальні об'єкти на Івано-Франківщині.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: