fbpx

Дерев’янко: Провладні партії у змові з екс-регіоналами очолили корупцію у Верховній Раді. ВІДЕО

Політика 11:50, 24.07, 2017

Верховна Рада дискредитувала себе в очах людей і втратила легітимність як орган законодавчої влади. Нещодавно провладні партії влаштовували переговори з екс-регіоналами, не бажаючи голосувати за зняття недоторканності з депутатів, які вчинили корупційні правопорушення і злочини.

Про це розповів народний депутат від партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Юрій Дерев’янко у програмі "Новий погляд" на ТРК РАІ, інформує прес-служба нардепа.

"БПП і "Народний фронт" на очах українців почали покривати кругову поруку, корупцію в парламенті. Після Революції Гідності ці партії говорили про те, що скасовуватимуть депутатську недоторканність в цілому. Проте маючи конкретні докази від НАБУ про злочинні діяння п'ятьох нардепів, не проголосували за зняття недоторканості з них", – говорить Дерев’янко.

Народний депутат повідомив, що це відбулось тому, що представники провладних партій мали домовленість з "Опозиційним блоком", який хотів не допустити зняття недоторканності з Добкіна. 

"Уявляєте рівень цинізму, коли БПП і Народний фронт домовляється з Опозиційним блоком про те, щоб вони голосували за закон, який дозволяє узурпувати владу Президенту через Конституційний Суд, а також дерибанити бюджет, який вони протягували. Угода була наступна: Опозиційний блок дає їм голоси, а взамін вони не голосують за зняття недоторканності і арешт колишнього регіонала Добкіна. Нагадаю, що він був одним із ватажків сепаратизму і фінансував розгін Майдану". 

Розуміючи це, активісти "РУХУ НОВИХ СИЛ" робили все можливе, щоб не допустити такого сценарію, тому проводили акції протесту під стінами Верховної Ради. Спільно з представниками "Самопомочі", "Свободи" і "ДемАльянсу" домоглись того, що нардепи таки проголосували за арешт і затримання Добкіна. 

"Вони перелякались народного гніву. Це відбулось під шаленим тиском і зсередини, і ззовні. Жахливим є те, що відбувається у Верховній Раді: депутати зраджують ідеї Майдану, за які вмирали люди. Рівень цинізму дійшов до такої межі, що депутати з БПП і Народного фронту стали не тільки політичними союзниками, але й партнерами по корупції з Опозиційним блоком",  каже Дерев’янко.

Народний депутат висловлює вдячність усім активістам, які приїхали з Івано-Франківщини, із Західної України на акцію протесту і не дозволили вчинити дії, які суперечать волі народу. 

"Нам треба і надалі діяти, інакше ситуація буде погіршуватись і ми можемо втратити країну",  вважає Юрій Дерев’янко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: