fbpx

Дерев’янко розповів про пріоритети у роботі на окрузі на 2017 рік. ВІДЕО

Суспільство 18:34, 02.03, 2017

Якісний ремонт дороги Н-09, будівництво Надвірнянського басейну, введення в експлуатацію газопроводу Надвірна-Ланчин, будівництво та реконструкція каналізацій, вирішення проблеми зі спорудженням полігона для сміття.

Про пріоритетні завдання у роботі на Надвірнянщині розповів народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко в програмі "Гість студії" на ТРК Надвірна, інформує прес-служба народного депутата.

Цього року, за словами Дерев’янка, пріоритетним є капітальний ремонт дороги Н-09, яка проходить через Яремче, Надвірну, Цуцилів, Богородчани.

"Ми об’єднались зі всіма народними депутатами від Прикарпаття, щоб залучити кошти і провести якісний ремонт цієї дороги", – зазначив Дерев’янко.

Окрім того, нардеп активно працює над питанням будівництва Надвірнянського басейну. В Надвірнянському районі є 120 тисяч мешканців, але це єдиний район області, де немає жодного плавального басейну. 

"Документи на будівництво басейну готові, але влада вже чотири роки не фінансує цей проект. Наразі існує співфінансування районної ради, міська влада також підтримує його будівництво. Треба зробити все можливе, щоб цей проект був не тільки на папері, але й щоб були розпочаті роботи. Тому ми вимагаємо від облдержадміністрації, щоб цей об’єкт включили в число пріоритетних на конкурс Державного фонду регіонального розвитку,  відзначив нардеп.  Це не тільки басейн, це й спортзал, який дасть можливість займатись дітям з ліцею, організовувати спортивні змагання, адже він буде на балансі дитячої спортивної школи".

Крім того, нардеп наголосив на необхідності завершити будівництво газопроводу Надвірна – Ланчин, де роботи зроблені вже на 99,5%. 

Іншим пріоритетним завданням є збереження екології краю і будівництво каналізацій, адже річки щодня засмічуються каналізаційними стоками.

"Наш край є туристичним, тому важливо, щоб наші ріки призначались для відпочинку, а не забруднювались каналізаційними стоками. Тому треба реалізувати екологічні проекти зі спорудження чи реконструкції каналізацій у районі. Щодо міста Надвірної, необхідно продовжувати каналізування провулків на відрізку вулиць Комунальна – Мельничука",  зазначив Дерев’янко.

Проблемним, за словами нардепа, залишається питання будівництва полігона. В минулому році міська влада не змогла використати 37 мільйонів гривень, які вдалось залучити з Держбюджету на сміттєзвалище в урочищі "Чобіток", не був проведений належний тендер та не визначений переможець.

"Поки що немає фінансування на будівництво полігона, немає розуміння між районом і містом щодо місця, де має бути цей полігон, і яка технологія захоронення і утилізації сміття має застосовуватись", – каже Дерев’янко.

Окрім того, Юрій Дерев’янко висловив сподівання, що в цьому році буде змога залучити кошти і на об’єкти соціальної інфраструктури Надвірнянського району, зокрема Чорнопотоківської школи та дитсадка в Білих Ославах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: