fbpx

Дерев’янко розповів про законопроекти, за прийняття яких бореться у Верховній Раді. ВІДЕО

Політика 18:23, 01.03, 2017

Зняття депутатської недоторканності, кримінальна відповідальність за кнопкодавство, введення воєнного стану на окупованих територіях, скасування податків на працюючих пенсіонерів, низка децентралізаційних законопроектів та ін.

Про основні напрямки роботи та пріоритетні законопроекти у ВРУ розповів народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко у програмі "Гість студії" на ТРК "Надвірна", повідомляє прес-служба народного депутата.

У політичному напрямку, за словами нардепа, Верховній Раді необхідно прийняти законопроект про повне зняття депутатської недоторканності, ввести заборону на кнопкодавство і кримінальну відповідальність за це або ж впровадити сенсорні кнопки.

Важливим є прийняття закону про вибори. На думку Юрія Дерев’янка, необхідно змінити саму систему виборів, щоб вони не мали нічого спільного з підкупом виборців.

"Це має бути пропорційна система зі зниженим прохідним бар’єром, відкритими списками і забороною політичної реклами під час проведення виборів", – переконаний нардеп.

В економічній частині необхідно прийняти закон про окуповані території, а Президент повинен ввести воєнний стан на окупованих територіях та припинити з ними будь-які торговельні відносини.

"Крім того, необхідно прийняти закон про антикорупційний суд, про захист "викривачів", які дають можливість викривати хабарників, закон і право створювати тимчасові слідчі комісії з розслідування резонансних суспільно важливих справ",  переконаний Дерев’янко.

У соціально-економічному блоці – це постанова про ТСК, яка стосується обґрунтування тарифів на комунальні послуги, скасування податків на працюючих пенсіонерів, дозвіл на тимчасове користування автомобілями з іноземною реєстрацією на території України.

"Більше як 105 депутатів є співавторами цього законопроекту №5567, сподіваюся, що пані Южаніна в Комітеті його розгляне і дасть можливість людям почувати себе гідно",  зазначив Дерев’янко.

Важливим напрямком роботи нардепа є розвиток реформи децентралізації. Він бореться за законопроект №4355, що стосується передачі земель за межами населених пунктів у комунальну власність громад, законопроект, що дозволяє населеним пунктам з різних районів об’єднатися. Ця проблема, за словами Дерев’янка, сьогодні блокує об’єднання 28-29 громад.

Також, переконаний нардеп, необхідно провести зміну ЦВК, склад якої сьогодні на 80% є нелегітимним, бо повноваження членів вже припинилися, проте вони продовжують обіймати посади.

"Президенту вигідно тримати таких членів ЦВК, бо вони залежні від нього. Наша вимога – пропорційне представництво всіх політичних сил у ЦВК, щоб цей орган був неупередженим і міг об’єктивно виконувати свою основну функцію – контроль і організацію процесу виборів",  запевняє нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: