fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Дерев’янко спільно з активістами, місцевою владою та експертами проінспектував дороги Надвірнянщини, на які виділять 10 млн грн

Дерев’янко спільно з активістами, місцевою владою та експертами проінспектував дороги Надвірнянщини, на які виділять 10 млн грн

Суспільство 15:17, 01.07, 2015

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко ініціював створення контрольної комісії з ремонту доріг у Надвірнянському районі. Робоча комісія, у яку ввійшли громадські активісти, представники місцевої влади та експерти, 28 червня проінспектувала дороги, на які планують виділити 10 млн гривень.

Комісія визначила об’єми робіт і проінспектувала ті ділянки доріг, які потребують невідкладного ремонту. Документи направлять у Службу автомобільних доріг Івано-Франківської області, де підготують проектно-кошторисну документацію, повідомляє прес-служба партії.

 
"Наше завдання – працювати так, щоб жодна копійка не була вкрадена, щоб тендери відбулися прозоро. Представники компаній, які будують дороги, і новостворена комісія визначать, як максимально раціонально використати виділені кошти",  підкреслив Юрій Дерев’янко
Громадськість, представники влади, Укравтодору і приватні підрядники проінспектували ділянки доріг у м. Надвірна, на які пропонується виділити 1,9 млн гривень; Надвірна – Бистриця – 1,8 млн гривень; Лісна Тарновиця – Тлумач  2 млн гривень.
 
Також пріоритетним фінансування з Фонду регіонального розвитку Юрій Дерев’янко вважає ремонт доріг Яблунів – Делятин – 1,8 млн грн; Солотвин – Старуня  1,0 млн грн; в селищі Отинія  1 млн грн, Битків – Білозорино  0,5 млн грн.
"Ми оглянули стан доріг. Це одне з найболючіших питань області. Дороги утримуються незадовільно, навіть злочинно,  зазначив Дерев’янко. – Дорога не повинна постійно знаходитися у воді, інакше вона щодня руйнується, не говоримо вже про зимовий період. У такому випадку скільки би коштів на ремонт не виділяли, їх ніколи не вистачить". 
Фахівці-дорожники переконані, що у напрямку Надвірна – Бистриця першочергово необхідно відвести воду із доріг. 
"Пізніше комісія зробить висновок для кожної ділянки доріг, бо є вщент знищені ділянки. Ми бачимо, що є кілька способів ремонту доріг, – продовжив нардеп. – Сьогодні маємо таку критичну ситуацію з дорогами, бо кошти здебільшого використовували тільки на ямковий ремонт".
На думку представників громадськості, виділених коштів для повноцінного ремонту доріг недостатньо.
"Комісія переконалася, що дороги району у жахливому стані. Ми як представники громадськості будемо стежити, щоб ці кошти не розікрали. Будемо спостерігати за ремонтом доріг і закликаємо громадськість та місцевих мешканців взяти на контроль проведення ремонтних робіт, – заявив член комісії Володимир Монастирецький. – Якість проведення ремонту надзвичайно важлива, якщо ми хочемо, щоб до нас прийшов інвестор".
Раніше Юрій Дерев’янко звернувся до керівництва Івано-Франківської ОДА з пропозицією спрямувати 12 млн 400 тис. гривень з держфонду регіонального розвитку на ремонт доріг, будівництво газопроводу та реконструкцію шкіл на Прикарпатті.
 
Нагадаємо, партія "ВОЛЯ" також ініціювала громадський контроль за витратою 425 млн грн, виділення яких домоглися народні депутати від Прикарпаття на поточний ремонт доріг. Близько 100 млн гривень буде виділено на ремонт доріг державного і місцевого значення за рахунок фонду регіонального розвитку. З місцевих бюджетів на ремонт у якості співфінансування має піти ще 60 млн грн. На поточний ремонт з Держбюджету у 2015 році уже додатково виділено 80 млн грн. Тобто загалом на дороги Прикарпаття має бути спрямовано 665 млн грн.
 
Довідково:
До комісії з ремонту доріг у Надвірнянському районі ввійшли: Іван Тодорук (перший заступник голови РДА, голова комісії), Віктор Зінкевич (директор філії "Надвірнянський райавтодор" ДП "Івано-Франківський облавтодор", заступник голови комісії), Тарас Вацик (завідувач сектору розвитку інфраструктури управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації, секретар комісії). За згодою до роботи комісії долучаться: Зіновій Андрійович (міський голова Надвірної), Михайло Литвинюк (головний інженер ТОВ "ПБС"), Ольга Ганиш (помічник-консультант народного депутата України Юрія Дерев’янка), Володимир Монастирецький (член громадської ради при РДА), Григорій Нагонюк (заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області), Володимир Хопта (депутат обласної ради), сільські та селищні голови тих населених пунктів Надвірнянського району, де ремонтуватимуть дороги.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: