fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Справа про спробу держперевороту за кошти Януковича є повністю сфальшованою, а Саакашвілі незаконно викрали

Дерев’янко: Справа про спробу держперевороту за кошти Януковича є повністю сфальшованою, а Саакашвілі незаконно викрали

Політика 17:34, 06.12, 2017

Справа про нібито спробу державного перевороту за кошти екс-президента Януковича, яку озвучив напередодні генпрокурор Юрій Луценко, є повністю сфальшованою, а лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі незаконно викрали з квартири, де він проживав.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко на прес-конференції  у середу.

"Ми вчора почули, яка і всі українці, величезну кількість брехні з уст Генпрокурора пана Луценка", – зазначив депутат.

"Справа проти Саакашвілі про спробу державного перевороту за гроші президента-втікача Віктора Януковича є повністю сфальшованою та видуманою. А щодо самого Михайла Саакашвілі вчора відбулось незаконне викрадення", – підкреслив він.

Дерев'янко зазначив, що Саакашвілі не був затриманий 5 грудня, а його незаконно силою викрали з квартири.

"Насправді відбулось незаконне викрадення Михайла Саакашвілі, яке вчора було зупинене громадянами України. І все це відбувалось на очах журналістів, народних депутатів. Сценарій викрадення був такий самий, як і попередні викрадення грузинських громадян і українських громадян, яких незаконно хватали і викрадали", – наголосив Дерев'янко.

Він підкреслив, що під час вчорашніх подій представники СБУ та інших спеціальних підрозділів відмовились представляти будь-які документи, були одягнені у маски та проникли до квартири Михайла Саакашвілі.

"У квартирі був проведений незаконний так званий обшук. На Саакашвілі були одягнуті силою кайданки, його посадили у службовий автомобіль правоохоронців з метою вивезення до місця тимчасового позбавлення волі", – повідомив нардеп. Він додав, що Саакашвілі та його адвокатам не була пред'явлена відповідна ухвала слідчого судді, як це має відбуватись згідно із законом. Також лідеру РНС не була вручена і пред'явлена підозра у вчиненні злочину.

"Юридична оцінка подій, які відбулись вчора, – це силове незаконне викрадення Саакашвілі з дому без судового рішення, без вручення підозри, без складання протоколу про затримання", – підкреслив Дерев'янко. На його думку, ці всі кроки містять ознаки злочину – незаконне позбавлення волі, незаконне утримання під вартою та викрадення людини.

"Всі ці події вчора були здійснені за командою Порошенка, безпосередній виконавець був Генпрокурор Юрій Луценко, який давав відповідні команди СБУ, Нацполіції та іншим силовим підрозділам", – заявив народний депутат.

Він додав, що адвокатів Саакашвілі Руслана Чорнолуцького та Маркіяна Галабалу не допускали в квартиру, де проводився обшук та силове викрадення. Павло Богомазов, який є адвокатам, знаходився в квартирі як активіст, йому не давали здійснювати адвокатську діяльність.

Нагадаємо, 5 грудня слідчі Генеральної прокуратури разом зі Службою безпеки затримали Михайла Саакашвілі після обшуків у його квартирі. Прихильники Саакашвілі залокували автомобіль, в якому був Саакашвілі. Вони вивели лідера РНС з автомобіля та повели його до Верховної Ради.

6 грудня о 6-й ранку силовики штурмували наметове містечко під Верховною Радою та жорстоко побили людей. Вони хотіли затримати лідера партії РНС Михайла Саакашвілі.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: