fbpx

Дерев’янко: США мають вводити персональні санкції проти корупціонерів, які знищують НАБУ

Політика 15:21, 21.12, 2017

Сполучені Штати Америки повинні вводити персональні санкції проти українських чиновників, які сьогодні намагаються знищити незалежний антикорупційний орган – Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу Newsone після засідання антикорупційного комітету в середу.

"Президент не чує наших партнерів: американців, європейців, Міжнародний валютний фонд – і продовжує здійснювати атаку на НАБУ, не хоче реально боротись з корупцією, а хоче приборкати той орган, який сьогодні дуже близько підібрався до його любих друзів і до нього",  вважає Дерев'янко. 

За його словами, атака на НАБУ відбувається через членів антикорупційного комітету від БПП, Народного Фронту, екс-регіоналів, які намагаються "протягнути" контрольованого аудитора НАБУ.

"Якщо такі корупціонери будуть ламати НАБУ, треба рекомендувати Сполученим Штатам Америки вводити персональні санкції проти тих, хто сьогодні нищить НАБУ",  вважає Юрій Дерев'янко.

Він зазначив, що США і європейські країни мають  величезний набір персональних санкцій, тому потрібно починати з найменш чутливих, а потім поступово їх нарощувати.

"Наші європейські і американські партнери мають такий інструмент, як персональні санкції проти тих людей, які сьогодні проти демократії, проти того, щоб Президент узурповув в такий спосіб владу. Цей інструмент треба також задіяти  інакше я не бачу ніякого виходу з ситуації",  зазначив народний депутат.

Нагадаємо, у середу Дерев'янко був змушений разом з іншими народними депутатами, які виступають за обрання незалежного аудитора НАБУ, демонстративно залишити засідання антикорупційного комітету. Він пояснив це небажанням брати участь у маніпуляціях своїх колег, які намагаються протягнути керованого аудитора НАБУ.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: