fbpx

Дерев’янко: Сучасні українці повинні отримати можливість голосувати на виборах через Інтернет. ВІДЕО

Політика 10:35, 13.03, 2019

Кандидат в Президенти України від партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко виступає за запровадження електронного голосування на виборах.

Про це він заявив під час брифінгу в парламенті.
"Політична партія "ВОЛЯ" і я особисто виступаємо за те, щоб ми мали можливість голосувати електронно. Я зареєстрував законопроект №10129, який передбачає можливість це зробити", – заявив Юрій Дерев’янко.

За його словами, ухвалення цього законопроекту дасть можливість усім українцям, які працюють за кордоном, – в Європі, в США, інших країнах, але не в Російській Федерації, – здійснити своє волевиявлення. "Безумовно, поки в нас іде війна, поки ми маємо агресора, ми не можемо бути впевненими, що електронне голосування з Російської Федерації може бути об’єктивним", – сказав нардеп.

Він також зауважив, що величезна кількість українців стали вимушеними переселенцями і також мають проблему з голосуванням. "Це також вирішило би проблему і дало б можливість цим людям зробити своє волевиявлення і дати свій голос за того чи іншого кандидата", – переконаний політик.

Дерев’янко зауважив, що велика кількість країн уже впровадили електронне голосування

"Кілька тижнів назад в Естонії відбулись парламентські вибори і 26% виборців проголосували саме електронно", – повідомив він.

Дерев’янко додав, що інтернет-голосування також діє в США та Франції. За його словами, таке голосування значно дешевше для держави, ніж паперове.

"Я переконаний, що саме в такий спосіб велика кількість людей, які зараз знаходяться у внутрішній еміграції, будуть мати можливість це зробити. Електронне голосування стане першим важливим кроком до можливості українців голосувати не один раз на 5 років, як це сьогодні відбувається, а здійснювати своє волевиявлення значно частіше", – підкреслив Юрій Дерев’янко.

"Так, як це роблять, наприклад, громадяни Швейцарії, коли голосують з ключових питань для своєї країни кілька разів на рік або кілька разів у місяць, коли це стосується певного регіону чи певного місцевого питання", – навів приклад кандидат в Президенти.

"Потрібно дати сучасним українцям можливість голосувати електронно", – підсумував Дерев’янко.

Він закликав народних депутатів підтримати цю ініціативу і ухвалити законопроект №10129.

Нагадаємо, кандидат в Президенти України від партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті законопроект №10129 щодо забезпечення виборчих прав громадян України шляхом запровадження на виборах голосування поштою та інтернет-голосування.

Законопроект пропонує внести зміни до законів України, якими передбачити, що громадянин України, який має право голосу, може проголосувати на виборах шляхом інтернет-голосування або шляхом голосування поштою, які є додатковими способами голосування.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: